HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Op weg naar een klimaatneutraal Weesp

Op weg naar een klimaatneutraal Weesp (03-12-2019)

Dit item is verlopen op 03-01-2020.

Hoe ziet het klimaatneutrale Nederland van 2050 eruit? Aardgasvrije wijken, de aanleg van grootschalige windmolenparken of de belofte van waterstofgas. De benodigde veranderingen van het energiesysteem zijn volop gaande. Tegelijkertijd is er ook veel onduidelijkheid. Wat zijn de technologieën die moeten worden ingezet? En wat betekent dit voor Weesp en haar inwoners?

Om Weespers hierover te informeren én inspireren, organiseert Weesp Duurzaam op 9 december een thema-avond in de bibliotheek.

Jan Ros, senior wetenschappelijk onderzoeker bij het Planbureau voor de Leefomgeving, maakt met video’s en uitleg het proces en eindpunt inzichtelijk van hoe ons Nederlandse energiesysteem kan veranderen. Maarten Miner, wethouder Weesp met duurzaamheid in zijn agenda, vertelt wat we als inwoners hiervan gaan merken.

Thema-avond platform Weesp Duurzaam

•           Maandag 9 december

•           Tijd: 20.00 - 21.30 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur)

•           Locatie: Bibliotheek Weesp, Oudegracht 67

•           Entree: gratis

Over platform Weesp Duurzaam

Dit programma wordt georganiseerd door platform Weesp Duurzaam. Bij het platform zijn veel vrijwilligers aangesloten, enthousiaste inwoners van Weesp die op een of andere manier een bijdrage willen leveren aan een duurzame toekomst voor iedereen. Weesp Duurzaam is actief binnen thema’s als: groen & biodiversiteit binnen de leefomgeving, slimme en groene mobiliteit, stimuleren recycling en verminderen van (zwerf)afval. Alle activiteiten zijn bedoeld voor de bevolking van Weesp.

Onder de titel ‘Samen staan we duurzamer en sterker’ wil Weesp Duurzaam een bijdrage leveren aan lokale duurzame energie van en voor de inwoners van Weesp. Veel Weespers willen de aarde wel minder belasten, maar weten niet hoe. Juist door initiatieven in Weesp te bundelen, geeft het richting aan de duurzame beweging in Weesp.

Meer informatie: www.weespduurzaam.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken