HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Op weg naar een (nog) sportiever Weesp

Op weg naar een (nog) sportiever Weesp (17-12-2019)

Dit item is verlopen op 17-01-2020.

Gemeente maakt sport- en beweegplannen met bewoners, bedrijven en sportverenigingen

Weespers kunnen (nog) meer bewegen. Daarom is een sportformateur aangesteld. De sportformateur gaat met de gemeente, inwoners, sportverenigingen, onderwijs, bedrijven en maatschappelijke partners in gesprek en zorgt er zo voor dat Weesp sportiever wordt. “Inbreng van bewoners en organisaties is van groot belang voor de totstandkoming van het lokale sportakkoord.”

De gemeente Weesp heeft Marieke Pol aangesteld als sportformateur. Eerder vervulde zij deze functie in Hilversum. Ook is zij betrokken geweest bij het EK voetbal voor vrouwen in Doetinchem. Hier heeft zij geleerd een brede coalitie rondom sport te smeden en daarmee de gestelde doelen te bereiken. De functie van sportformateur is bedacht door VWS, NOC NSF en gemeenten. In andere gemeenten is de sportformateur al een succes. Marieke Pol: “Een formateur gaat lokaal aan de slag met de gemeente, betrokken organisaties, verenigingen, bedrijfsleven en maatschappelijke partners. Meerdere partijen moeten achter de ideeën staan.’’ Het doel van de formateur is het opstellen van een sportakkoord.

Uitwerking akkoord

In januari organiseert de gemeente Weesp een overleg met alle sportverenigingen. Daar wordt ook de rol van Marieke toegelicht. In de maanden daarna wordt het akkoord verder uitgewerkt. Dit moet zorgen voor een plan op hoofdlijnen in april. Wanneer dit goedgekeurd is, werkt de sportformateur het plan verder uit.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over het Lokaal Sportakkoord is te vinden op www.sportakkoord.nl. Vragen? Stuur dan een e-mail naar: sportakkoord@weesp.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken