HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Open monumentendag in Weesp op 9 en 10 september

Open monumentendag in Weesp op 9 en 10 september (05-09-2017)

Dit item is verlopen op 12-09-2017.

Weesp heeft veel monumenten binnen haar grenzen, waarvan het stadhuis en de Grote Kerk in het centrum het meest in het oog springen. Maar wie de moeite neemt om een wandeling door de oude binnenstad te maken, zal ontdekken dat er nog veel meer historisch moois te zien is.

Twaalf monumenten in Weesp gratis toegankelijk tijdens Open monumentendag

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. In Weesp zijn er in dit weekeinde 12 monumenten open en worden er extra activiteiten georganiseerd. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Als landelijk thema voor deze Open Monumentendagen 2017 is gekozen: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

Opengestelde monumenten

Tijdens Open monumentendag zijn de volgende monumenten gratis toegankelijk: Grote- of Laurenskerk met Hemony carillon, Korenmolen de Vriendschap, Molen ’t Haantje, Stadhuis Weesp (met Museum Weesp), Fort Uitermeer, de Theetuin, Van Houtenkerk, Weesper Synagoge, City of Wesopa, Maarten Lutherkerk, Roeivereniging (voormalig zwembad) en Fort Ossenmarkt.

Volop activiteiten en mooie verhalen

Van molen ’t Haantje tot Fort Uitermeer en daartussen kan men, vooral op zaterdag, genieten van de monumenten, de activiteiten en de verhalen die daarbij horen. Vanaf het plein voor de Grote Kerk vertrekken om het uur rondleidingen door Weesp, een paardentaxi en vanaf de steiger aan de Hoogstraat vertrek op gezette tijden de Weesper boot De Vuurlinie voor een tochtje op de Vecht.

Overzicht van monumenten, activiteiten en openingstijden

Een overzicht van de monumenten, de activiteiten en de openstellingstijden in Weesp is te vinden op de website http://welkominweesp.nl/Monumentendag of bekijk informatie bij onderstaand pdf-bestand. Check ook eens onze monumentensite met meer informatie over de monumenten in Weesp.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken