HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Open Monumentendag

Open Monumentendag (09-09-2020)

Dit item is verlopen op 14-09-2020.

Door de coronacrisis zijn helaas veel evenementen afgeblazen. Gelukkig kan de Open Monumenten op zaterdag 12 september wel doorgaan. Zeker in Weesp...Weesp heeft immers veel monumenten binnen haar grenzen, waarvan het stadhuis en de Grote Kerk in het centrum het meest in het oog springen. Maar wie de moeite neemt om een wandeling door de oude binnenstad te maken, zal ontdekken dat er nog veel meer historisch moois te zien is.

Tien monumenten in Weesp gratis toegankelijk tijdens Open monumentendag

In het weekend van 12 en 13 september 2020 zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. In Weesp zijn er  zaterdag 12 september 10 monumenten open en worden er extra activiteiten georganiseerd. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Als landelijk thema voor deze Open Monumentendagen 2020 is gekozen: ‘Leermoment'. Naast monumenten die een leerfunctie hadden of hebben (zoals scholen en universiteiten), worden in 2020 ook allerlei andere monumenten ‘leermonumenten’. In verband met het coronavirus is het aanbod leermonumenten en activiteiten dit jaar beperkt.

Opengestelde monumenten

Tijdens Open monumentendag zijn de volgende monumenten gratis toegankelijk: Grote- of Laurenskerk met Hemony carillon, Korenmolen de Vriendschap, Stadhuis Weesp (met Museum Weesp), Fort Uitermeer, Laurentiuskerk, begraafplaats Landscroon, Van Houtenkerk, Weesper Synagoge, City of Wesopa en het voormalige zwembad in het pand waar nu de Roeivereniging van Weesp zit.

Volop activiteiten en mooie verhalen

Er zijn in de monumenten diverse activiteiten, live muziek, rondleidingen en exposities. Ook vaart de Vuurlinie die dag rond. Voor tickets kunt u de website van www.welkominweesp.nl bezoeken.

Overzicht van monumenten, activiteiten en openingstijden

Een overzicht van de monumenten, de activiteiten en de openstellingstijden in Weesp is te vinden op de website http://welkominweesp.nl/Monumentendag. Check ook eens onze monumentensite met meer informatie over de monumenten in Weesp.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken