HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Openbare ruimte binnenstad tijdelijk ingericht op anderhalvemetersamenleving

Openbare ruimte binnenstad tijdelijk ingericht op anderhalvemetersamenleving

Dit item is verlopen op 31-10-2020.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan,  moeten we binnen en buiten nog steeds 1,5 meter afstand houden van mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren. Daar zijn we allemaal zelf verantwoordelijk voor. Op een paar plekken in de binnenstad zien we dat dit soms lastig is. De straten zijn smal. En zodra er buiten wachtrijen ontstaan voor een winkel, blijft er weinig ruimte voor andere voetgangers over. Ook zorgen een aantal parkeerplekken voor personenauto’s ervoor dat er minder loopruimte overblijft.

Het college van b en w is zich hiervan bewust en besluit daarom om tijdelijk enkele maatregelen in de openbare ruimte te nemen om meer ruimte te bieden aan Weespers en bezoekers. Hierdoor wordt het op de drukke plekken beter mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren.

Markeringen in Slijkstraat en Nieuwstad

In de Slijkstraat en de Nieuwstad worden markeringen in de vorm van een paar voeten met een hart eromheen op straat aangebracht. Hiermee wordt de wachtrij voor een winkel aangegeven. Zijn er geen ‘hartjes’ meer over, dan wordt de bezoeker gevraagd niet aan te sluiten in de rij.  Komt er een ‘hartje’ vrij, dan kan de bezoeker plaatsnemen in de rij. Op andere plekken in de binnenstad worden borden geplaatst om de bezoeker eraan te herinneren om afstand van elkaar te houden. 

Op de Nieuwstad worden tijdelijk zeven parkeerplekken voor personenauto’s verplaatst naar een andere locatie in de straat. Het gaat om drie parkeerplekken voor groentewinkel P. de Bruijn, de winkel van Sientje, Bakkerij Cor Mühl en om vier parkeerplekken ter hoogte van de Wibra. Op deze locaties worden tijdelijk piramides met bloemen geplaatst. De nieuwe tijdelijke parkeerplekken komen ter hoogte van de huisnummers 56, 54, 40, 36, 18 en 16.

Samen met ondernemers

De meeste ondernemers hebben de afgelopen tijd markeringen voor en in hun zaak aangebracht. Daar is de gemeente heel blij mee. Vanuit de ondernemerspartijen WDO, de Horecaondernemersvereniging Weesp en de ervaringen van de afgelopen tijd, is samen met de gemeente een plan opgesteld of en hoe dit beter kan. Daar zijn deze ideeën uit voortgekomen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken