HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Overlast afgelopen weekend door afsluiting A1

Overlast afgelopen weekend door afsluiting A1 (02-05-2017)

Dit item is verlopen op 02-06-2017.

Afgelopen weekend, zaterdag 29 en zondag 30 april 2017, was de A1 in oostelijke richting volledig afgesloten. Het verkeer is tijdens deze afsluiting via de A2, A12 en A27 omgeleid.

Om de bewoners van Muiden en Muiderberg toch bij hun woning te laten komen, heeft Rijkswaterstaat bewonerspassen huis-aan-huis verstrekt. De grens voor het werken met deze passen heeft Rijkswaterstaat beperkt tot Muiden en Muiderberg. Verschillende inwoners van Weesp hebben hierdoor overlast ondervonden bij het uit- en binnenrijden van Weesp. Rijkswaterstaat heeft zich beperkt tot Muiden en Muiderberg, omdat het verkeersaanbod in het gebied volgens hen te groot zou worden als zij ook Weesp bij het afgesloten gebied zouden betrekken.

Het afgelopen weekend zijn er verkeersregelaars ingezet om de verkeerslichten bij de kruising van de Gooiselandweg/CJ van Houtenlaan handmatig te regelen. Hierdoor werd voorkomen dat de wachtrij daar te lang zou worden. Daarnaast is er aan de verkeersregelaars bij de kruisingen rondom de Papenlaan (afrit 3, Muiden/Weesp) aangegeven dat zij coulant zouden moeten omgaan met passanten uit Weesp zonder bewonerspas.

Dit laatste is niet goed verlopen. Door wisseling van ploegen en onvoldoende overdracht door de verkeersregelaars onderling, werd bij verschillende Weespers het passeren bemoeilijkt. Dit heeft logischerwijze tot veel irritatie geleid bij onze inwoners. Rijkswaterstaat betreurt dit en biedt haar verontschuldiging aan voor de overlast voor passanten uit Weesp.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken