HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Praat mee over duurzame energieopwekking in Weesp

Praat mee over duurzame energieopwekking in Weesp (14-01-2020)

Dit item is verlopen op 14-02-2020.

Moet Weesp grootschalig inzetten op zonne- of windenergie, of op een combinatie van beide? Waar liggen de kansen en wat past absoluut niet? Om het antwoord te vinden op deze vragen nodigt gemeente Weesp inwoners uit langs te komen op een bijeenkomst waar de Regionale Energie Strategie (RES) besproken wordt. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 5 februari.

De RES maakt onderdeel uit van het Klimaatakkoord. In het Klimaatakkoord zijn op landelijk niveau afspraken gemaakt om over te gaan op andere energiebronnen dan aardgas. In de RES  leggen de gemeenten vast hoe in onze regio energie duurzaam kan worden opgewekt. Om tot goede resultaten te komen in de regio Gooi en Vechtstreek is hulp van de inwoners in Weesp nodig.

Meedenken

In de afgelopen maanden zijn drie verschillende scenario’s uitgewerkt waarin beschreven staat hoe Weesp meer energie duurzaam kan opwekken. De bijeenkomst op woensdag 5 februari start met een presentatie van de scenario’s met kaarten, sprekende beelden en heldere cijfers. Vervolgens worden in deelsessies de scenario’s verkend en feedback opgehaald.

Toekomstbeelden in kaart brengen

Doel van de bijeenkomst is om de wensen en (on)mogelijkheden van de verschillende toekomstbeelden in kaart te brengen. Deze input wordt daarna samengebracht in een concept Regionale Energie Strategie. Het Rijk gaat dit vervolgens doorrekenen en checken of de plannen in lijn zijn met het Klimaatakkoord. De definitieve versie verschijnt in maart 2021. Hiermee worden de plannen omgezet naar daadwerkelijk beleid.

Aanmelden

Wie mee wil praten, kan zich aanmelden per e-mail via informatieavond@weesp.nl. Vermeld als onderwerp van de mail ‘RES Bijeenkomst’.

Bijeenkomst Regionale Energie Strategie

  • Woensdag 5 februari
  • 19.00 tot 22.00 uur
  • Stadskantoor, Nieuwstraat 70A, Weesp

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken