HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Prikken in het park

Prikken in het park (10-09-2019)

Dit item is verlopen op 10-10-2019.

Veel van onze bewoners ergeren zich aan zwerfafval in de openbare ruimte. En steeds vaker ligt plastic afval op plekken waar het niet hoort. Tussen de planten en bomen maar ook in het water. Zwerfafval en vooral plastic dat in het water terecht komt, verspreidt zich snel. Het afval wordt soms ook gegeten door dieren en ze kunnen daar in stikken. Uiteindelijk komt zwerfafval via grachten en rivieren terecht in onze zeeën. Daar vormt het afval met elkaar de veel genoemde plastic soep. Zwerfafval is daarmee een echte ramp voor vogels, vissen en uiteindelijk ook voor de mensen. En dat moeten we toch niet willen met zijn allen. De gemeente Weesp wil daar iets aan doen!

Zaterdag 21 september

Samen met u als bewoner gaan we het zwerfafval te lijf. We gaan daarom op 21 september “Prikken in het park”, oftewel het verwijderen van zwerfafval in het park. Het is tevens de dag dat er wereldwijd veel aandacht wordt geschonken aan zwerfafval en het opruimen ervan. Het is dan namelijk World Cleanup Day. Over de hele wereld zijn mensen op deze dag bezig om onze leefomgeving een beetje schoner te maken, van Estland tot aan Nieuw Zeeland.

U doet toch ook mee?

In onze stad Weesp zijn de Schansen een belangrijk groengebied en vormen voor veel inwoners een aangename, groene verblijfsplek. Daarom is dit ook de plek die we op deze zaterdag willen ontdoen van zwerfafval. U doet toch met ons mee?

  • Waar: verzamelen bij parkeerplaats aan Achtergracht (ter hoogte van nr. 146), tussen Draaierschans en Rooseboomschans
  • Wanneer: zaterdag 21 september 2019
  • Tijd: 10.00 - 11.30 uur
  • Aanmelden: niet nodig

U kunt zich ter plekke melden bij Willemijn de Vries van Recyclevalley. Zij is herkenbaar aan de vele prikstokken en afvalzakken die ze bij zich heeft.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken