HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Regels sporten voor jongeren

Regels sporten voor jongeren (29-04-2020)

Dit item is verlopen op 31-07-2020.

De Weesper jeugd mag weer samen gaan sporten. Dat is de uitkomst van het gewijzigde coronabeleid dat per 28 dagen in gaat.

Wel zijn er strenge voorwaarden waar aan voldaan moet worden. De richtlijnen voor verantwoord sporten zijn opgesteld door NOC*NSF. Voor jongeren onder de 12 zijn er weinig beperkingen. Jongeren tussen 12 en 18 moeten zich tijdens het sporten houden aan de anderhalve meter regel.

Het regionaal beleidsteam is woensdag 29 april samen gekomen. Op basis van het overleg zijn de volgende regels opgesteld waaraan de Weesper jongeren zich moeten houden.

Sportief Weesp

Om het sporten in onze gemeente te bevorderen hebben wij vorig jaar de website Sportief Weesp gelanceerd. Sportief Weesp is een initiatief van de gemeente Weesp en Versa Welzijn. De activiteiten die door de sportverenigingen en de buurtsportcoaches van Versa worden georganiseerd, worden op www.sportiefweesp.nl geplaatst. De buurtsportcoaches gaan bijvoorbeeld activiteiten ontwikkelen op schoolpleinen en op Sportpark Papenlaan. Voor andere activiteiten blijft dit terrein gesloten.

Voor eventuele ondersteuning van de sportmaatregelen kunt u contact opnemen met buurtsportcoaches Ingmar Kolbrink (Ikolbrink@versawelzijn.nl) en Bastiaan Tuenter (btuenter@versawelzijn.nl)

Jeugd

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen nu georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten. Ook jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten, zij dienen 1,5 meter afstand te bewaren van elkaar. Voor beide groepen zijn officiƫle wedstrijden niet toegestaan.

Voor mensen ouder dan 18 jaar geldt dat zij nog steeds niet in georganiseerd of in groepsverband mogen sporten. De sportaccommodaties zijn voorlopig alleen open voor de jeugd. Individuele sportbeoefening door volwassenen blijft voorlopig alleen toegestaan in de openbare ruimte, met inachtneming de maatregelen zoals deze al sinds de start van de coronamaatregelen gelden.

Algemene regels voor veilig sporten

Om te zorgen dat er veilig gesport kan worden, verwachten wij dat u onderstaande regels volgt:

  • Sporten is toegestaan voor kinderen tot en met 12 jaar, onder begeleiding.
  • Jeugd van 13 tot en met 18 jaar mag trainen onder begeleiding. De 1.5 meter regel dient daarbij gehandhaafd te worden. De 1.5 meter regel geldt altijd. Neem voor geschikte trainingsvormen voor deze leeftijdsgroep contact op met uw sportbond.
     
  • Clubgebouwen blijven gesloten, behalve wanneer wat betreft afspraken over toegang tot EHBO-materialen. Wanneer clubgebouwen een dubbele functie hebben en het gebouw is vanuit de andere functie wel geopend, dan mogen de toiletten niet door de sportende jeugd gebruikt worden. Roep de sportende jeugd op van te voren naar het toilet te gaan.
  • Ouders en broertjes/zusjes die niet deelnemen aan de sportactiviteit mogen niet aanwezig zijn bij de training. Ouders kunnen hun kind wel brengen en halen.
  • Wij verwachten dat u een verantwoordelijke aanstelt die de naleving van de afspraken bewaakt en dat u duidelijk aangeeft wanneer er jeugdtrainingen plaatsvinden, wie er dan toegang heeft en dat u ouders hierover informeert.

Wij gaan er vanuit dat sportorganisaties zelf met een invulling komen die passen bij de regels. Plannen hoeven dan ook niet van tevoren bij de gemeente te worden getoetst. Wanneer u vragen heeft, kunnen wij u daar natuurlijk wel bij helpen. Wanneer de situatie op de sportvelden afwijkt van de regels, zal de gemeente handhavend optreden. Voor adviezen per sport verwachten wij dat u kijkt op de website van uw sportbond. Ook melden wij u nogmaals dat de binnensport tot nader orde verboden blijft. 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken