HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Registratie levenloos geboren kindje mogelijk

Registratie levenloos geboren kindje mogelijk (01-02-2019)

Dit item is verlopen op 22-05-2020.

Wanneer een kind levenloos wordt geboren, is dit een groot emotioneel gemis. Levenloos geboren kinderen kunnen opgenomen bij uw gegevens in de Basisregistratie Personen.

Wanneer een kind levenloos wordt geboren, is dit een groot emotioneel gemis. Voorheen werden levenloos geboren kinderen niet opgenomen bij uw gegevens in de Basisregistratie Personen.  Vanaf 3 februari 2019 is de wetswijziging in werking getreden om dit wel mogelijk te maken.

Als u wilt, kunt u nu uw levenloos geboren kindje laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is overigens niet verplicht.

U doet uw verzoek tot registratie bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Met deze registratie is uw levenloos geboren kind zichtbaar voor u via MijnOverheid.nl en op een uittreksel van de BRP.

Als u gebruik wil maken van deze regeling, verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen op (0294) 491 391. Zie ook de informatie over levenloos geboren kind.

Informatie over dit onderwerp op Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/aangifte-geboorte-en-naamskeuze-kind/vraag-en-antwoord/registratie-levenloos-geboren-kind

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken