HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Sporten voor jongeren onder voorwaarden toegestaan

Sporten voor jongeren onder voorwaarden toegestaan (28-04-2020)

Dit item is verlopen op 28-05-2020.

De Weesper jeugd mag weer samen gaan sporten. Dat is de uitkomst van het gewijzigde coronabeleid dat vandaag in gaat. Wel zijn er strenge voorwaarden waar aan voldaan moet worden. De richtlijnen voor verantwoord sporten zijn opgesteld door NOC*NSF. Voor jongeren onder de 12 zijn er weinig beperkingen. Jongeren tussen 12 en 18 moeten zich tijdens het sporten houden aan de anderhalve meter regel.

De sportactiviteiten worden georganiseerd door de buurtsportcoaches en de Weesper sportverenigingen. Deze partijen en de gemeente Weesp zijn nu druk in gesprek met regelen van de activiteiten en locaties. Wanneer er een overzicht is, komt dit op www.sportiefweesp.nl te staan. Sportaanbieders die activiteiten willen organiseren, kunnen een mail sturen naar jeugdsport@weesp.nl t.a.v. de buurtsportcoaches Ingmar en Bastiaan.

Anders dan normaal

Het sporten gaat anders dan normaal. Kantine en douche ruimte blijven gesloten. Douchen en omkleden moet dus thuis. Ook mogen jongeren voor en na het sporten niet rondhangen op het sportcomplex. Ouders en andere volwassenen mogen de trainingen niet bijwonen. Zo wordt voorkomen dat er te veel mensen samen komen en er onveilige situaties ontstaat. De sportcomplexen blijven voor alle andere activiteiten gesloten. Het is dus handig om een warme schone trui of vest mee te geven voor na het trainen. Ook is het slim water mee te geven en iets kleins om te eten voor na het sporten.

Het uitvoeren van alle coronamaatregelen is een taak van de regio Gooi en Vechtstreek. Het regionaal beleidsteam is woensdag 29 april samen gekomen. Op basis van het overleg zijn de volgende regels opgesteld waaraan de Weesper jongeren zich moeten houden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken