HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Stadsloket Weesp toegankelijk voor doven en slechthorenden

Stadsloket Weesp toegankelijk voor doven en slechthorenden (06-10-2020)

Het Stadskantoor in Weesp is voorzien van een hulpmiddel voor doven en slechthorenden. Aan de balie kan vanaf nu gebruik gemaakt worden van de KPN Teletolk, of apparatuur om stemgeluid te versterken en omgevingsgeluid te filteren.

Samen met Slechthorend Amsterdam en Stichting Welzijn Doven Amsterdam (SWDA) is gekeken welke middelen we het beste kunnen inzetten.

KPN Teletolk

KPN Teletolk is voor dove Weespers een bekende en vertrouwde methode om in gebarentaal te communiceren. Via een mobiele telefoonverbinding wordt contact gelegd met de gebarentolk.

Luisterhulp

Slechthorende Weespers helpen we met apparatuur om het stemgeluid van de baliemedewerker te versterken en het omgevingsgeluid te filteren. Dat kan door een luisterhulp te gebruiken. Bijvoorbeeld via een microfoon en een versterker waar een ringgeleiding, soloapparatuur of een koptelefoon kan worden ingeplugd.

Internationaal symbool voor doven en slechthorenden

Met deze middelen maken we ons Stadsloket toegankelijk voor Weespers. Met het internationaal symbool voor doven en slechthorenden maken we kenbaar dat er ondersteuning aanwezig is in het Stadsloket.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken