HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Stoptober

Stoptober (03-10-2017)

Dit item is verlopen op 31-10-2017.

Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. In 2017 wordt de campagne voor de vierde keer in Nederland georganiseerd door KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos instituut en de GGD’en.

“Veel rokers willen graag stoppen. Na 28 dagen niet roken,

heb je vijf keer meer kans om blijvend niet meer te roken.”

Stoptober pakt het positief aan

Elke roker weet dat stoppen met roken moeilijk is. De emotionele en fysieke verslaving is sterk en de bezwaren tegen roken worden vaak weggeredeneerd. Toch weten we uit onderzoek dat vrijwel elke roker graag wil stoppen. De vraag is alleen: wanneer? De ervaring leert dat Stoptober rokers over de drempel helpt. Het succes van Stoptober heeft alles te maken met de positieve aanpak. Elk stapje op weg naar stoppen met roken wordt aangemoedigd door Stoptober. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. Immers: als je 28 dagen stopt met roken, ben je succesvol. Bovendien is Stoptober 'overal': in de media is veel aandacht voor de campagne en ook dit jaar zijn een aantal bekende Nederlanders ambassadeur voor Stoptober om deelnemers een hart onder de riem steken. Zie ook www.stoptober.nl.

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen kan zich nu al inschrijven via de website www.stoptober.nl en vanaf 28 september de bijbehorende gratis app downloaden. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2017. De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast worden dagelijks tips en berichten gedeeld op de Facebookpagina.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken