HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Theatertoer over eenzaamheid in Weesp

Theatertoer over eenzaamheid in Weesp (07-12-2018)

Dit item is verlopen op 14-02-2019.

In de leegte van de dagen. Zo heet de theatervoorstelling over eenzaamheid, die op dinsdag 18 december om 20.00 uur bij Theater de City of Wesopa in première gaat. Het is een vervolg op een eerdere voorstelling (‘Het zijn vooral de avonden’), december vorig jaar, met hetzelfde onderwerp. Dat was zo’n succes dat besloten is om deze winter een theatertoer te doen, met nieuwe verhalen.

Tijdens zeven voorstellingen worden diverse wijken in Weesp aangedaan. Een van de bezoekers wordt zeker Astrid Heijstee-Bolt, wethouder van Gemeente Weesp. ‘Eenzaamheid raakt velen van ons. Eén op de drie Nederlanders krijgt er mee te maken. En dit aantal neemt alleen maar toe. Toch is eenzaamheid een taboe voor velen. Het is moeilijk bespreekbaar. Vaak uit schaamte. Daarom ben ik blij met voorstellingen op locatie. Met de toer hopen we zoveel mogelijk Weespers te bereiken. Jongeren vertellen ervaringsverhalen van eenzame Weespers. Verhalen die raken, emotioneren, troosten en vaak ook weer perspectief bieden.’

Het speelschema ziet er als volgt uit:

Dinsdag 18 december 2018  20.00 uur - Première: Theater de City of Wesopa, Herengracht 23.

Zaterdag 5 januari 2019         16.00 uur - Sportcafé Bar Olympus, Mr C. Kooimancentrum 17.

Zaterdag 12 januari 2019       15.00 uur - besloten voorstelling.

Zaterdag 19 januari 2019       16.00 uur - Het Lichthuis, Waagplein 10.

Zaterdag 26 januari 2019       16.00 uur - OAZ-gebouw, J.A. Fijnvandraatlaan 2.

Zaterdag 2 februari 2019       16.00 uur - Bibliotheek Gooi en meer, Oudegracht 67.

Donderdag 7 februari 2019    19.30 uur - Alzheimer Café, Hart van Weesp, Herengracht 35.

Wil eenzaamheid wel gevonden worden?

Negen jongeren tussen 14 en 21 jaar uit Weesp en Amsterdam spelen ‘In de leegte van de dagen’. Sommigen waren eerder betrokken bij voorstellingen van De City Speelt. De spelers gingen de afgelopen maanden op onderzoek uit. Ze spraken met mensen in Weesp en daarbuiten, deelden eigen ervaringen en vroegen zich af: wil eenzaamheid eigenlijk wel gevonden worden?


Bijzondere samenwerking


Voor deze productie ging De City Speelt voor de tweede keer een samenwerking aan met de gemeente Weesp, Werkgroep Kom Erbij en Stichting Versa Welzijn. Het maatschappelijk urgente onderwerp ‘eenzaamheid’ vormt wederom het uitgangspunt voor het project. Uit onderzoek blijkt dat eenzaamheid niet alleen mensen in de verwachte leeftijdscategorie van 70+, maar bijvoorbeeld ook jongeren en (jong)volwassenen raakt. Landelijk en op gemeenteniveau wordt de laatste jaren extra aandacht gevraagd voor het onderwerp via onder andere ‘de week tegen eenzaamheid’. De grote vraag is hoe dat te doen zodat veel mensen zich erin herkennen en zich uitgenodigd voelen er gezamenlijk over in gesprek te gaan. Deze voorstelling is een theatraal antwoord daarop. Iedereen is welkom! De entree is opnieuw gratis; wel is het geven van een vrijwillige bijdrage mogelijk.

Reserveren? Mail naar info@wesopa.nl of meld je aan bij de Bibliotheek, Oudegracht 67 te Weesp.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken