HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Themabijeenkomst Regelingen voor werkende mantelzorgers

Themabijeenkomst Regelingen voor werkende mantelzorgers (26-10-2015)

Dit item is verlopen op 13-11-2015.

Wat zijn de mogelijkheden en hoe ga je het gesprek met je werkgever aan?

Op donderdagavond 12 november is er van 19.30-21.30 uur bij Versa Welzijn, Larenseweg 30 in Hilversum een themabijeenkomst voor werkende mantelzorgers over wettelijke en bedrijfsspecifieke regelingen en hoe je met je werkgever in gesprek kunt gaan.

Deze avond zal verzorgd worden door Lenette van Tienhoven, projectleider Werk & Mantelzorg van Mezzo (de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste).

Combineert u als mantelzorger uw zorgtaken met een betaalde baan? Dan bent u niet de enige: één op de zes werknemers doet dit, in de zorgsector zelfs één op de vier. De combinatie van werk en zorg is voor veel mensen lastig. Bijvoorbeeld omdat zorgtaken en werktijden elkaar overlappen. En omdat het veel energie kost.

Om te voorkomen dat u hierdoor overbelast raakt, kunt u verschillende dingen doen. Zo kunt u gebruikmaken van wettelijke verlofregelingen. Of met uw werkgever in gesprek gaan over een aanpassing van uw werktijden of arbeidsduur.

Lenette van Tienhoven zal de wettelijke regelingen en bedrijfsspecifieke regelingen bespreken met als focus: “Hoe kun je met je werkgever in gesprek gaan?”.

Verder zullen Marianne Verstijnen, Sociaal Werker o.a. voor Mantelzorgondersteuning en Han Baeten, bedrijfsmaatschappelijk werker, aanwezig zijn.

Aanmelden vóór 5 november aanstaande via het cursusbureau van Versa Welzijn.
Telefoon: (035) 683 01 54
E-mail: groepswerk@versawelzijn.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken