HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Toegankelijkheidsverklaring voor Weesp.nl

Toegankelijkheidsverklaring voor Weesp.nl

Dit item is verlopen op 30-09-2020.

Voor de gemeente Weesp is het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook digitaal. Daarvoor heeft de Rijksoverheid een keurmerk ontwikkeld waardoor zichtbaar is of de website toegankelijk is, de zogenaamde webtoegankelijkheidsverklaring. Vanaf vandaag staat op de website van de gemeente Weesp, deze toegankelijkheidsverklaring.

Met deze verklaring geeft de gemeente Weesp aan dat de website voldoet aan de richtlijnen van de overheid die gesteld zijn om de website toegankelijk te maken, ook voor inwoners die een beperking hebben. Ook staat bij de verklaring aangegeven dat, als er punten zijn die nog niet toegankelijk zijn, hoe de gemeente Weesp dit wil oplossen en op welke termijn.

Wat is webtoegankelijkheid?

Miljoenen Nederlanders hebben één of meerdere beperkingen. Denk daarbij aan mensen die blind of slechtziend zijn of kleurenblind; doof of slechthorend; motorisch beperkt of zwakbegaafd; autistisch of laaggeletterd. En deze groep groeit. Het aantal ouderen groeit en er komen meer migranten die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn. Ook voor deze inwoners is het belangrijk dat de informatie op de website toegankelijk is.

Sluit aan bij inclusief beleid

De webtoegankelijkheidsverklaring sluit aan bij het inclusief beleid dat de gemeente Weesp eerder heeft opgestart. Ook bij het inclusief beleid staat het meedoen voor iedereen centraal.

Meer informatie

De pagina op de website met de verklaring webtoegankelijkheid is: www.weesp.nl/toegankelijkheid. Meer informatie over digitale toegankelijkheid bij de overheid is ook te vinden op www.digitoegankelijk.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken