HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Toekomstplan Gaasperplas

Toekomstplan Gaasperplas (08-01-2020)

Dit item is verlopen op 08-02-2020.

Komt u wel eens bij de Gaasperplas? Dan wilt u misschien ook weten wat de toekomstplannen zijn. Ruim 40 jaar na de aanleg is het tijd om de Gaasperplas op te knappen. Samen met bewoners en organisaties uit Amsterdam en omgeving is gewerkt aan het Toekomstplan Gaasperplas. De 3 belangrijkste onderdelen van het plan zijn: verbeteren van de paden, meer verschillende planten en dieren en ruimte voor recreatie.

Plannen

De gemeente Amsterdam en Groengebied Amstelland willen de paden zo verbeteren dat je goed rond de plas kunt fietsen en lopen. En dat het water beter zichtbaar is voor bezoekers. In het plan is ook een zone opgenomen met ondiep water. Dat moet leiden tot meer dieren in het gebied. Het park moet aantrekkelijker worden voor recreatie voor bezoekers uit Amsterdam en omliggende gemeentes om te zwemmen, barbecueën en te sporten. Verder willen mensen graag ergens een kopje koffie drinken met uitzicht op de plas. Daarom wil gemeente Amsterdam horeca aan de plas mogelijk maken.

Goede weergave

Projectmanager Sebastiaan Weijer is blij met het Toekomstplan. “Wij denken dat dit Toekomstplan Gaasperplas goed weergeeft wat mensen wensen en wat haalbaar is. We zijn benieuwd naar de reacties.”

Meer weten of reageren?

U kunt tot en met 18 februari 2020 op het plan reageren. Bekijk het plan en laat weten wat u ervan vindt via www.amsterdam.nl/gaasperplas

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken