HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Toename aantal coronabesmettingen, vooral in eigen kring

Toename aantal coronabesmettingen, vooral in eigen kring

Het aantal coronabesmettingen loopt - ook in onze regio - weer op. Het aantal besmettingen neemt vooral toe op plekken waar mensen in werk- of priv├ęsfeer samen zijn geweest. Bijvoorbeeld op een trouwfeest, bij een familiebijeenkomst of een zakelijke samenkomst. Houd afstand, vermijd drukte, blijf thuis bij klachten en laat je testen.

Visite, een feestje, met vrienden uit eten: het kan allemaal zolang we afstand houden en de hygi├źnemaatregelen naleven. Want alleen samen houden we corona onder controle en behouden we de bewegingsvrijheid die we hebben verdiend door afstand te houden.

Testen

Iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, kan nu ook online een testafspraak maken via www.rijksoverheid.nl/coronatest. U kunt hier ook de uitslag van de coronatest bekijken. Dit is een aanvulling op het landelijke afsprakennummer (0800) 1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak. 

Online afspraak maken

Om een afspraak te maken is een DigiD noodzakelijk. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen. Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms. Als de uitslag bekend is, wordt dit ook per e-mail en sms gemeld. Inzien van de uitslag kan weer op de site met DigiD. Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart.

Meer informatie over testen, bron- en contactonderzoek

De coronatest website is een initiatief van alle GGD'en, GGD GHOR Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op http://www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Voor andere vragen over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer (0800) 1351 beschikbaar.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken