HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Training Eerste Hulp en Reanimatie (AED) in Weesp

Training Eerste Hulp en Reanimatie (AED) in Weesp

Red levens en volg een training in Eerste Hulp en Reanimatie

Red levens en volg een training in Eerste Hulp en Reanimatie

In 2016 stelde huisarts Hans Burggraaff in zijn column vast dat ‘de medische zorg uit zijn voegen gaat barsten’ en sloot af met een oproep om EHBO’er te worden. Weespers Annelies Vinken en Marco Voogt haken graag in op deze hartenkreet en bieden speciale trainingen aan op iedere 3e maandag van de maand in Weesp.

Levens redden leer je niet uit een boekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En als er iets gebeurt, wil je goed voorbereid zijn. Want hoeveel tijd heb je om een kind te helpen als het van de fiets wordt gereden? Of brandwonden oploopt met vuurwerk of bij fikkie stoken? Ben jij degene die erbij is als een oude dame valt en weet je dan wat je wel - of juist niet - moet doen?

Hoe reageer je op een noodgeval?

Op de juiste wijze handelen in een noodsituatie kun je trainen. Annelies Vinken en Marco Voogt zien dagelijks de risico’s en gevolgen van ongevallen en letsel. Marco geeft rijlessen en slipcursussen en ziet te vaak de (bijna-)ongelukken in het verkeer, Annelies is professional in hulpverlening en reanimatie. Zij ervaart dagelijks hoe iedereen levens kan redden, o.a. met de hulp van een AED (Automatische Externe Defibrillator), het apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

Kom naar de training en maak het verschil

Maandelijks geven artsen en verpleegkundigen Eerste Hulp-trainingen bij Verkeersschool Voogt. Ervaren professionals geven eerst inzicht in de algemene regels. Daarna worden ook de noodzakelijke vaardigheden geoefend en getraind. Denk aan het beoordelen en behandelen van slachtoffers volgens de BAC-benadering (Bewustzijn - Ademhaling - Circulatie). Je leert bewustzijnsvermindering herkennen, reanimeren en hoe je de AED gebruikt. Ook leren cursisten hoe ze moeten handelen bij shock, huid- of brandwonden, botbreuken en ontwrichtingen of oogletsel en luchtwegblokkades.

Weespers nemen hun verantwoordelijkheid!

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze trainingen voor Eerste hulp en Reanimeren. Kosten bedragen € 129,- per persoon. Voor bedrijven zijn er maattrainingen. Wees ook voorbereid op een noodsituatie en meld je aan voor een training. Mail voor meer informatie of inschrijving naar info@aed-professionals.nl (gecertificeerd: Nederlandse Reanimatie Raad, European Resuscitation Counsil en Oranje Kruis). of kijk op: http://www.aed-professionals.eu/

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken