HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Update coronavirus 31 maart 20.00 uur

Update coronavirus 31 maart 20.00 uur (09-03-2020)

Voor de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus kunt u het liveblog volgen op de website van de GGD Gooi en Vechtstreek. Heeft u gezondheidsklachten? Bel naar uw huisarts.

Update 31 maart 20.00 uur

Maatregelen verlengd tot 28 april

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zal met drie weken verlengd worden. Zo heeft het Kabinet op dinsdagavond bekend gemaakt. Dus blijft de horeca en de scholen gesloten en moet iedereen thuiswerken waar dit mogelijk is. Blijf verder zo veel mogelijk thuis als u niet per sé weg hoeft. En houd 1,5 meter afstand. Meer informatie over de maatregelen vindt u op landelijke website van de Rijksoverheid.  

Update 29 maart 21.00 uur

Besluit Grote Plein Nieuwstraat markt Weesp

Zojuist heeft de voorzitter vanuit de Veiligheidregio van Gooi en Vechtstreek het besluit genomen over een verbod over de  non-food markt in Weesp. Zie hiervoor het Besluit Grote Plein Nieuwstraat markt Weesp. Deze regeling is wegens het spoedeisend karakter op 29 maart 2020 per direct ook al in werking getreden.

De wekelijkse markt zal - zolang het nodig is - zonder non-food kramen zijn. Lees ook het persbericht hierover.

Update 29 maart 15.30 uur

Aanwijzingsbesluit toezichthouders noodverordening Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 28 maart 2020 besloten tot het aanwijzen van toezichthouders Noodverordening Gooi en Vechtstreek. Dit naar aanleiding van de noodverordening die op 26 maart 2020 in werking is getreden. De Noodverordening en het Aanwijzingsbesluit toezichthouders zijn een besluit van de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19 en hiervoor in de regio maximaal beschikbare capaciteit voor toezicht in te zetten.

Update 26 maart 20.00 uur

Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Zojuist is de noodverordening COVID-19 van 26 maart 2020 van kracht geworden.

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 26 maart 2020 besloten tot een Noodverordening. Dit naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het kabinet op maandag 23 maart 2020 bekend heeft gemaakt.

Update 26 maart 16.30 uur

Nieuwe informatie voor ondersteuning ondernemers en zelfstandigen/zzp-ers

De informatie over de financiële ondersteuning voor ondernemers en zelfstandigen/zzp-ers is geactualiseerd en heeft nieuwe veelgestelde vragen en antwoorden. Lees verder.

Update 26 maart 14.30 uur

Hoe zit het precies: welke maatregel tot en met 6 april? Welke maatregel tot 1 juni?

Er schijnt wat onduidelijkheid te zijn over welke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Welke maatregelen gelden tot en met 6 april en welke tot 1 juni?

Maatregelen tot en met 6 april zijn:

 • Sluiting scholen
 • Sluiting horecagelegenheden
 • Sluiting sportverenigingen
 • Sluiting kappers, nagelstylisten en andere contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging.
 • Zoveel mogelijk binnen blijven
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar om besmetting te voorkomen

Maatregelen tot 1 juni zijn:

 • Alle maatregelen tot en met 6 april
 • Alle evenementen en bijeenkomsten zijn afgelast, ook die onder de 100 personen.

Dinsdag 31 maart zal naar alle waarschijnlijkheid het Kabinet aangeven of de maatregelen tot en met 6 april verlopen of nog verlengd worden. Zie voor verdere informatie de website van de Rijksoverheid.

Update 25 maart 14.30 uur

Weesp betreurt eerste Weesper slachtoffer door coronavirus

Zojuist werd officieel vastgesteld dat één van de twee patiënten uit de regio, die maandag 23 maart is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, woonachtig was in de gemeente Weesp. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Dit is de eerste patiënt in de regio Gooi en Vechtstreek die is overleden aan het coronavirus.

Burgemeester Bas Jan van Bochove: “Tot mijn grote verdriet is nu ook in Weesp het eerste dodelijke slachtoffer van het coronavirus te betreuren. Ik betuig mijn diepe medeleven aan de nabestaanden van het slachtoffer. De impact van het coronavirus op ons allemaal dringt na zo’n beklemmend bericht nog eens extra tot mij door.”

Update 25 maart 12.30 uur

Informatie over belastingmaatregelen i.v.m. coronacrisis

Eind maart ontvangen de meeste inwoners van Weesp de gecombineerde aanslag. Vanwege de coronacrisis komt de gemeente ondernemers en particulieren tegemoet met een aantal maatregelen. Dit zijn de belangrijkste voor ondernemers:
 

 • Heffing reclamebelasting en precario voor terrassen uitgesteld tot 1 juli 2020.
 • Ondernemers kunnen voor alle gemeentebelastingen van 2020 uitstel van betaling aanvragen voor een periode van drie maanden.
 • Alle dwangvorderingen van openstaande schulden worden voorlopig stopgezet.
 • De invorderingsrente wordt verlaagd van 4% naar 0,01%.
 • De gecombineerde aanslag voor ondernemers en sportcomplexen wordt uitgesteld tot 1 juli 2020. Gespreide betaling van deze aanslag is altijd mogelijk.

Particulieren hoeven de gecombineerde aanslag pas in mei 2020 te betalen (was april).

Voor ondernemers: uitgebreide informatie hierover vindt u op www.weesp.nl/ondernemersnieuws

Update 24 maart 16.30 uur

Weesp ondersteunt ondernemers in corona-crisis

Het college van B en W van Weesp presenteert vandaag een aantal belastingmaatregelen om Weesper ondernemers en bewoners te ondersteunen tijdens de corona-crisis. Maatregelen die worden genomen zijn onder andere dat de heffing van reclamebelasting en precario voor terrassen tot 1 juli wordt uitgesteld. Lees verder.

Update 24 maart 15.00 uur

Molen De Vriendschap: verkoop meel aan particulieren stopt

De verkoop van meelproducten aan particulieren stopt met onmiddellijke ingang. Deze maatregel is genomen omdat door de grote toestroom van mensen de 1,5 meter afstand niet bewaard kon blijven. De bevoorrading aan de bakkers loopt vooralsnog gewoon door.

Update 23 maart 21.00 uur

Aangescherpte maatregelen afgekondigd door de overheid tot 1 juni 2020

In de persconferentie van 23 maart heeft het kabinet aangescherpte maatregelen aangekondigd om het coronavirus onder controle te krijgen.

Update 22 maart 12.00 uur

Oproep vanuit landelijke overheid: houd afstand!

Er is landelijk een NL-alert verstuurd. Volg instructies van Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona! Keep your distances to others.

Update 21 maart 16.00 uur

Videoboodschap burgemeester Van Bochove

Burgemeester Van Bochove roept jongeren en hun ouders op om grote groepen te vermijden en afstand van elkaar te houden. Ook spreekt hij dank uit aan alle hulpdiensten die door hun inzet de spreiding van het coronavirus proberen te bestrijden. Daarnaast vraagt hij alle Weespers, jong en oud, om de maatregelen die zijn ingesteld, na te leven. Voor onze eigen gezondheid maar zeker ook voor onze kwetsbaren in de Weesper samenleving.

Bekijk de video van burgemeester Van Bochove. De video is ondertiteld.

Update 20 maart 16.00 uur

Brief naar horeca ondernemers van Weesp

Het college van Weesp heeft vandaag een brief naar alle horeca ondernemers gestuurd. Lees de brief.

Update 20 maart 13.30 uur

Maatregelen coronavirus: houd afstand van elkaar en kom niet bijeen in groepjes!

Het corona virus is ingrijpend voor ons allemaal. Voor de duizenden patiënten en hun gezin, familie en omgeving. En dan ligt het openbare leven ook nog grotendeels stil. Geen evenementen. Scholen dicht, net als horeca, sportscholen/verenigingen, musea, buurthuizen enz. Dat is ingrijpend in ieders persoonlijk en openbaar leven. Burgemeester Van Bochove roept op de maatregelen serieus te nemen en om afstand van elkaar te nemen zodat het coronavirus zich niet (snel) zal verspreiden.

Lees het volledige persbericht.

Update 19 maart 8.00 uur

Informatie over regeling financiële steun voor ondernemers en zzp-ers

Op 17 maart heeft het Kabinet een aangepaste regeling aangekondigd voor financiële ondersteuning voor zelfstandigen. Deze regeling is bedoeld voor gevestigde ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis. Lees verder...

Update 18 maart 16.00 uur

Informatie voor ouders met betrekking tot de noodopvang van kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek

Zoals bekend zijn sinds maandag 16 maart alle scholen en kinderopvangorganisaties gesloten. Voor gezinnen waar ouders behoren tot de cruciale beroepsgroepen, geldt dat hun kinderen gebruik kunnen maken van noodopvang. Lees de uitleg hierover en wat dit voor ouders betekent.

Update 18 maart 12.00 uur

Avondopstelling op dinsdagen vervalt voorlopig

Om de dienstverlening met een kleinere bezetting toch door te kunnen laten gaan, is besloten om de avondopenstelling op dinsdagen voorlopig niet door te laten gaan. Dit gaat in per dinsdag 24 maart. De afspraken die voor deze avond al ingepland stonden, zijn verzet.

Voor de overige openingstijden kunnen uiteraard gewoon afspraken ingepland worden. Het handigste is om dit digitaal (www.weesp.nl/afspraak) te doen of telefonisch via (0294) 491 391.

Update 18 maart 10.30 uur

Rode Kruis Hulplijn

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig vanwege de situatie met het coronavirus? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is bereikbaar vanaf 9.00 uur.

Update 17 maart 21.00 uur

Coronavirus: kabinet neemt maatregelen voor banen en economie

Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus extra economische maatregelen te nemen. Het doel is om banen en inkomens te beschermen.

Lees de maatregelen in het kort .

Update 17 maart 20.00 uur

Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Zojuist is de noodverordening COVID-19 van kracht geworden.

De voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft op 17 maart 2020 besloten tot een Noodverordening. Dit naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het kabinet op zondag 15 maart 2020 heeft bekend gemaakt.

Op zondag 15 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen bekend gemaakt. Daarbij is de opdracht gegeven om met ingang van 15 maart 2020 om 18.00 uur eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s en seksinrichtingen te sluiten. Voor coffeeshops is het verbod op openstelling ook van toepassing behalve voor zover uitsluitend sprake is van de verkoop, aflevering of verstrekking van softdrugs (afhaalfunctie). Uitgezonderd van deze opdracht zijn hotels, thuisbezorgde maaltijden, afhaallocaties en catering. 

Dit is een aanvulling op de maatregel om alle evenementen met meer dan honderd personen afgelast te houden en te verbieden, waaronder publieke locaties, zoals musea, concertzalen en theaters. De maatregelen gelden in elk geval tot en met 6 april 2020. De  Noodverordening is een besluit van de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19.​

Podcast met burgemeester Van Bochove

Luister ook naar de podcast van burgemeester Van Bochove met het WeesperNieuws.

Update 17 maart 16.45 uur

Minder busverbindingen in Gooi en Vechtstreek vanaf donderdag 19 maart

Het coronavirus, de maatregelen van de Rijksoverheid tegen verdere verspreiding ervan (sluiting scholen, horeca etc.) en de maatregelen van bedrijven om werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken, leiden ertoe dat sinds afgelopen maandag fors minder reizigers gebruik maken van het regionale openbaar vervoer in de Provincie Noord-Holland. Het feit dat veel minder reizigers in de bussen zitten en Connexion steeds meer moeite moeten doen om de bemensing van de bussen te organiseren, heeft ertoe geleid dat landelijk afgesproken is dat er afgeschaald mag worden.

Voor het openbaar vervoer in de regio Gooi en Vechtstreek betekent dat er vanaf aanstaande donderdag 19 maart minder vaak bussen gaan rijden. Reizigers kunnen vanaf donderdag 19 maart dan ook de dienstregelingsinformatie vinden in de reisplanners. Vooralsnog wordt, in goed overleg tussen de Provincie Noord-Holland en Connexxion, ingezet op halvering van de dienstregeling (bijvoorbeeld halfuurfrequentie wordt uursfrequentie). Verder afschalen van de dienstregeling behoort tot de opties als de daling van het gebruik doorzet of als wij de bemensing van de bussen niet meer georganiseerd krijgen. De mogelijke opties zijn verdere halvering van de dienstregeling of in het uiterste geval alleen nog het in standhouden van essentiële verbindingen. Voor de exacte gevolgen voor de reiziger verwijzen we je graag naar www.connexxion.nl/corona.

Update 17 maart 16.00 uur

Meldingen openbare ruimten

Door de effecten van het coronavirus pakken we op dit moment vooral urgente meldingen op. De afhandeling van uw melding via FIXI kan daarom tijdelijk langer duren dan de standaard afhandeltermijn. Dank voor uw begrip.

Buurtkamers gesloten

Alle buurtkamers van de gemeente Weesp zijn voor onbepaalde tijd gesloten. Ook de inloopbijeenkomsten van 4 april gaan niet door.

Update 17 maart 14.00 uur

Bericht van burgemeester van Bochove

Lees het bericht van burgemeester Van Bochove over de Corona-crisis.

Informatie over het Coronavirus voor anderstaligen

Kent u iemand die de Nederlandse taal niet of slecht beheerst? Stuurt u dan deze informatie in de betreffende taal naar uw contact(en)! Het is belangrijk dat iedereen in onze samenleving van de informatie over de maatregelen ter verspreiding van het Coronavirus op de hoogte is en de adviezen opvolgt. De informatieposters zijn beschikbaar gesteld door het Rijksoverheid en zijn opgesteld in de talen Arabisch, Turks, Spaans, Engels, Pools en Papiamento.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Update 16 maart 16.00 uur

Apotheken Weesp

Om de medicijnen te kunnen blijven verstrekken, is de maatregel genomen om de vestiging Veldsema aan de Amstellandlaan te sluiten. De klanten van deze vestiging worden gebeld om hen te informeren waar ze hun medicijnen kunnen halen (bezorgservice of het automatisch uitgiftepunt).

De andere apotheekvestiging Ballintijn aan de C.J. van Houtenlaan is wel gewoon open. Hier is het wel wat drukker dan normaal. 

De reden om de vestiging Veldsema te sluiten is juist om de medicijnen te kunnen blijven verstrekken. Doordat klanten met griepverschijnselen medicijnen halen, worden ook medewerkers aangestoken en ziek. Vanuit de Veldema vestiging worden alle medicijnen klaargezet en verdeeld. Met deze nieuwe werkwijze zijn er geen klantcontacten bij de Veldsema apotheek en kunnen ze de medicijnen blijven verstrekken.

Er is dus geen reden voor paniek of zorgen hierover te hebben. Iedereen die medicijnen nodig heeft, krijgt de benodigde medicijnen. Wel is het wat drukker door deze maatregelen. Excuses voor dit ongemak! Maak vooral gebruik van de bezorgservice en het automatisch uitgiftepunt.

Maatregelen GAD in verband met Coronavirus

De GAD volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM en de GGD Gooi- en Vechtstreek. Vooralsnog zijn er twee maatregelen die tot 6 april van kracht zijn.

GFT inzameling aangepast

Van 17 maart tot 6 april wordt het GFT weer tweewekelijks ingezameld. Het inzamelschema wordt hetzelfde als voor 1 maart.
Dit betekent:

 • Was de gft inzameldag van december – februari in de even weken, dan geldt dit vanaf 17 maart weer.
 • Was de gft inzameldag van december – februari in de oneven weken, dan geldt dit nu weer

De wijzigingen worden aangepast in de inzamelkalender. Deze is te vinden op de website en in de GAD inzamelkalender app.

Mobiel scheidingsstation

Het mobiel scheidingsstation zal tot 6 april niet worden ingezet.

Voor meer informatie over de maatregelen rondom uw huisafval kunt u terecht op de website van de GAD.

Update 16 maart 13.00 uur

De maatregelen die voor het niet verder verspreiden van het Coronavirus zijn ingesteld (lees de vorige updates hieronder) zijn verlengd tot en met 6 april.

De dienstverlening zullen we zoveel mogelijk blijven verlenen echter wel met een minimale bezetting. De loketten van Burgerzaken blijven dus wel open. Zie hiervoor de openingstijden.

De vrije inloop (zonder afspraak binnenlopen) op de dinsdagochtenden zal voorlopig (minimaal tot 6 april) komen te vervallen. U kunt voor deze momenten wel een afspraak inplannen.

Excuses voor het ongemak!

Update 16 maart 12.00 uur

Aanpassing uitvoering Sociaal wijkteam, WMO en Jeugd

In verband met het Coronavirus kunnen wij uw melding op het moment niet in behandeling nemen zoals u dat van ons gewend bent.

We zullen proberen het onderzoek op een alternatieve manier uit te voeren. In ieder geval willen we u vast attenderen op het feit dat de procedure langer zal duren dan u van ons gewend bent.

Crisissituaties rondom veiligheid

In geval van crisissituaties rondom veiligheid verzoeken we u contact op te nemen met Veilig thuis of de politie.

We hopen op uw begrip en excuses voor het ongemak.

Update 15 maart 20.00 uur

Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

Zondag 15 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven in heel Nederland sluiten tot en met maandag 6 april 2020. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) hebben  de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toegelicht tijdens een persbijeenkomst . De maatregelen zijn:

 • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht van maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en speciaal onderwijs.
 • Voor kinderen van ouders die bijvoorbeeld werken in de zorg, bij de politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Zo kunnen deze ouders blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Zie het overzicht van deze beroepsgroepen.
 • Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
 • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Ook sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
 • Het kabinet vraagt iedereen in Nederland om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Het kabinet benadrukt nogmaals dat het niet nodig is om boodschappen te hamsteren. De supermarkten blijven nieuwe voorraden krijgen.
 • Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.

Hulp voor ondernemers

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers te helpen die in de problemen dreigen te komen. Zo is er de regeling werktijdverkorting, kan de Belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt het ministerie van Economische Zaken de borgstelling midden- en kleinbedrijf.

Ondernemers in bijvoorbeeld de horeca of de reisbranche kunnen daardoor makkelijker geld lenen als klanten wegblijven of als hun zaak tijdelijk dicht moet. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel.


Vragen?

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft over deze nieuwe maatregelen dan kunt u terecht op de volgende twee websites:

U kunt ook bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351 (vandaag extra lang bereikbaar van 08.00-22.00 uur).
 

Het algemene nummer van GGD Gooi en Vechtstreek is beschikbaar voor specifieke medische vragen waarop u via bovenstaande routes geen antwoord krijgt: 035-6926400. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. De GGD bepaalt per weekend op welke tijdstippen het nummer bereikbaar is op zaterdag en zondag. Deze informatie is te vinden via het liveblog van de GGD.

       

Update 14 maart 21.00 uur

Maatregelen rondom evenementen en bijeenkomsten in verband met coronavirus

Update 13 maart 18.15 uur

Alle horecaondernemers in Weesp ontvingen deze namiddag een brief van het college van B&W. In deze brief worden ondernemers die naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet hun verantwoordelijkheid al hebben genomen, hiervoor hartelijk bedankt. Het college realiseert zich, dat dit voor ondernemers veel betekent.

Op ondernemers die nog niet op deze manier over de bedrijfsvoering hebben nagedacht, wordt alsnog een dringend beroep gedaan om verantwoordelijkheid te nemen en de maatregelen en adviezen van het RIVM strikt te volgen.


Update 13 maart 13.45 uur

Bijeenkomst Mondeling zienswijze herindelingsontwerp Amsterdam-Weesp dinsdag 17 maart gaat niet door.

Er wordt nu gezocht naar een alternatief bijvoorbeeld telefonisch om toch de gelegenheid te bieden om een mondelinge zienswijze in te doen. We houden u op de hoogte hiervan.

 

Update 13 maart 13.10 uur

Alle bijeenkomsten georganiseerd door de gemeente Weesp worden, in elk geval tot en met 31 maart, geannuleerd. Ook als het gaat om bijeenkomsten met een verwachting van minder dan 100 bezoekers. Bij dit besluit is van doorslaggevend belang geweest, dat het stadhuis van Weesp een vitale functie vervult in de Weesper samenleving. Daarnaast is het voor openbare bijeenkomsten lastig in te schatten hoeveel publiek er op af komt. Museum Weesp sluit tot deze datum ook haar deuren.

We zien om ons heen dat verenigingen en organisatoren van bijeenkomsten in onze samenleving nadenken over hun rol in deze nieuwe en onzekere situatie. In een brief wordt aan (sport)verenigingen, scholen, culturele-, maatschappelijke- en religieuze instellingen een dringend beroep gedaan om in dit verband het gezonde verstand te gebruiken, verantwoordelijkheid te nemen en de maatregelen en adviezen van het RIVM strikt te volgen. Alleen op die manier kunnen we er met elkaar voor zorgen dat het coronavirus zo min mogelijk kans krijgt, zich verder te verspreiden.

Update 13 maart 12.55 uur

De gemeente Weesp volgt de landelijke richtlijnen rondom het Coronavirus. Daarom zijn de volgende maatregelen van kracht:

 -   bij de gemeente Weesp wordt, zoals geadviseerd door het RIVM, thuis gewerkt waar mogelijk

-   de loketten in het stadskantoor zijn tot nadere order gewoon geopend

-   alle bijeenkomsten, door de gemeente Weesp georganiseerd, worden in elk geval tot en met 31 maart geannuleerd

-   het archief van het RHC is tot en met 31 maart gesloten

-   Museum Weesp is tot en met 31 maart gesloten

-   de weekmarkt op dinsdag en de biologische markt op vrijdag gaan vooralsnog gewoon door

-   grote huwelijken in het stadhuis zijn in de maand maart niet gepland

-   kosteloze huwelijken in het stadskantoor zijn in klein verband en kunnen vooralsnog doorgaan

-   huisbezoeken aan fysiek kwetsbare inwoners door de gemeente Weesp gaan tot nader order niet door (tot tenminste 31 maart)

-   het stadhuisconcert van vrijdag 13 maart is afgelast: zie ook de website van de stadhuisconcerten

Update donderdag 12 maart

Informatie en maatregelen over het nieuwe coronavirus (COVID-19)

Heeft u vragen over het nieuwe coronavirus? Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Kijk op de volgende websites voor de laatste stand van zaken:

 • Rijksoverheid.nl/corona: voor actuele informatie en veelgestelde vragen en antwoorden voor  werknemers, werkgevers, scholen en over reizen van en naar het buitenland
 • GGD Gooi- en Vechtstreek: voor de actuele stand van zaken in de regio Gooi- en Vechtstreek
 • Rivm.nl: voor veelgestelde vragen en antwoorden over het nieuwe coronavirus

Het nieuwe coronavirus in Nederland. Wat moet u doen?

Heeft u geen klachten?

 • Vermijd grote groepen (meer dan 100 personen).
 • Werk thuis als het kan.

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten?

Dit is: niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of een verhoging tot 38 graden. Dan gelden de volgende extra maatregelen:

 • Blijf thuis.
 • Beperk sociale contacten.

Vergeet niet:

 • Was regelmatig uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Schud geen handen.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.

Voor medewerkers in de zorg gelden andere maatregelen

Het RIVM heeft antwoorden op veelgestelde vragen voor medewerkers in de zorg.

Deze maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart 2020.
 

Wilt u telefonisch contact?

Voor vragen over uw gezondheid kunt u bellen met de GGD Gooi- en Vechtstreek op telefoonnummer (035) 6926400.

Voor vragen over het nieuwe coronavirus (COVID-19) kunt u bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 tussen 08.00 en 20.00 uur. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Brief burgemeester

Zie ook de brief van de burgemeester over het Coronavirus

Update dinsdag 10 maart

Op de website van het RIVM vindt u een lijst met vragen en antwoorden. De lijst wordt regelmatig geüpdatet. Er is ook een landelijk informatienummer ingesteld: 0800 - 1351.

Alertheid

De GGD en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen. Mochten er nieuwe gevallen worden gevonden, dan past de GGD het protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden.

Callcenter GGD Gooi en Vechtstreek

Via een speciaal telefoonnummer (035) 6926400 kunnen vragen worden gesteld over het coronavirus. Dit nummer is vanaf maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar. Ook kan het landelijke informatienummer worden gebeld via (0800) 1351, dit kan tussen 8.00 en 20.00 uur.

Vragen en informatie

Mensen kunnen voor meer informatie over het coronavirus terecht op:

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken