HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Vechtstede leerlingen presenteren 'hun centrumgebied voor Weespersluis'

Vechtstede leerlingen presenteren 'hun centrumgebied voor Weespersluis' (10-07-2017)

Dit item is verlopen op 10-08-2017.

Eind mei was er - net als vorig jaar - weer een workshop van de ontwikkelaars van de nieuwe wijk Weespersluis voor de leerlingen van 3 HAVO van het Vechtstede College. Dit alles in het teken van het vak aardrijkskunde.

Leerlingen van het Vechtstede College kwamen naar het stadskantoor en kregen daar uitleg over wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van een gebied waarin zowel een woonlandschap als een omvangrijk natuur- en recreatiegebied zal komen. Niet alleen heel leerzaam voor de leerlingen maar ook een kans om zich te oriënteren op de vele vakgebieden die een rol spelen bij de totstandkoming van zo’n nieuwe wijk.

Aan de hand van de informatie die de leerlingen kregen, zijn ze zelf aan de slag gegaan. De opdracht: ontwerp het centrumgebied van Weespersluis.

Leerlingen hebben hun ideeën uitgewerkt en de beste groepjes hadden vandaag de gelegenheid hun ideeën te presenteren. De jury bestond uit wethouder Peter Eijking, Harm Janssen (directeur GEM Bloemendalerpolder en regio Noord-West PBD Ontwikkeling) en Peter Strijbis (contractmanager voor de GEM Bloemendalerpolder en Witteveen + Bos). Het groepje leerlingen met de beste presentatie bestond uit Valerie Boermans, Aisha Badoella, Marieke Eleveld en Hope Smit. Zij wonnen een leuke prijs en alle aanwezige deelnemers werden beloond met een kleine attentie!

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken