HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Veilig Thuis - een kijkje achter de schermen

Veilig Thuis - een kijkje achter de schermen (16-02-2015)

Dit item is verlopen op 23-02-2015.

Op 11 februari jl. was er voor bestuurders van alle Utrechtse gemeenten, Weesp en Wijdemeren een kijkje achter de schermen van Veilig Thuis. Namens de gemeente Weesp was wethouder Herman Tuning hierbij aanwezig.

 

Na een introductie door mevrouw José Manshanden, Themadirecteur sociaal gemeente Utrecht, en de heer Tanno Klijn, Regiodirecteur Samen Veilig Midden-Nederland | Veilig Thuis, werd er aan de hand van een voorbeeldcasus kennis gemaakt met de werkwijze van Veilig Thuis.

 

Aparte aandacht ging uit naar het onderwerp ouderenmishandeling. Wethouder Margriet Jongerius van gemeente Utrecht bood aan de professionals uit het werkveld tijdens de bijeenkomst de nieuw ontwikkelde toolkit Ouderenmishandeling aan.

 

Een nuttige bijeenkomst

Wethouder Herman Tuning vond het een nuttige bijeenkomst. De aanbieding om lokaal een training te komen organiseren en de uitnodiging aan bestuurders om een keer mee te lopen met een crisisteam vindt hij een heel goed initiatief.

 

Meer informatie

Per 1 januari 2015 is Veilig Thuis Utrecht gestart, hierin zijn het advies- en steunpunt huiselijk geweld en het advies- en meldpunt kindermishandeling samengegaan. Veilig Thuis is er voor iedereen die hulp nodig heeft omdat het thuis niet veilig is: kinderen, volwassenen, ouderen, slachtoffers, plegers, familie, buren en andere omstanders. Zij kunnen terecht bij Veilig Thuis voor advies en ondersteuning. Ook professionals uit de zorg kunnen bij Veilig Thuis terecht als zij op zoek zijn naar advies, overleg of willen melden volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is 24 uur per dag bereikbaar via (0800) 2000. Meer informatie vindt u op www.veiligthuisutrecht.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken