HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Verkeershinder in Weesp door werkzaamheden Geinbrug

Verkeershinder in Weesp door werkzaamheden Geinbrug (07-06-2017)

Dit item is verlopen op 07-08-2017.

Bij de gemeente zijn veel klachten binnengekomen over de verkeersopstoppingen, die gisteren in de avondspits ontstonden, als gevolg van afsluitingen door de werkzaamheden aan de Geinbrug. De werkzaamheden door de provincie Noord-Holland aan de vervanging van de Geinbrug, zijn gisteren gestart. De brug is dicht, dat is een feit, daar kunnen we niet omheen. Tot 31 augustus hebben we hiermee te maken.

Bereikbaarheid hulpdiensten
Om ervoor te zorgen dat het centrum van Weesp te allen tijde bereikbaar blijft voor hulpdiensten, is ervoor gekozen om tijdens de ochtendspits een aantal toegangswegen af te sluiten. Daarnaast worden er op verschillende toegangswegen naar het centrum verkeersregelaars ingezet. De afsluitingen (door verkeersregelaars) worden zoveel mogelijk vooraf aangekondigd en gecommuniceerd, maar bij grote drukte kan het zijn dat de verkeersregelaars extra maatregelen moeten nemen om een verkeersinfarct in het centrum van Weesp te voorkomen.

Afsluiting Bouhuijstunnel
Om de doorstroom zo optimaal mogelijk te houden en de bereikbaarheid van Weesp voor hulpdiensten te garanderen, is met de verkeersregelaar bij de Bouhuijstunnel afgesproken dat de tunnel tijdelijk wordt afgesloten, zodra de rotonde aan de Leeuwenveldseweg dreigt vast te lopen. Gisteravond was dit vanaf 16.00 uur het geval. Voor veel automobilisten betekende dit gisteravond langdurig oponthoud en veel ergernis. Wij kunnen ons de frustratie hierover goed voorstellen en hebben daarom besloten om vanavond, bij wijze van proef, de verkeersregelaar te verzoeken om al het verkeer door te laten. Wij gaan dan opnieuw de doorstroom monitoren. Indien er toch opnieuw een verkeersopstopping dreigt te ontstaan richting het centrum van Weesp, dan zal de verkeersregelaar ingrijpen. De Bouhuijstunnel wordt dan wederom afgesloten.    

Vignet of bewonerspas
Voor een veelgenoemde ‘oplossing’ als een tijdelijk vignet op de auto of een bewonerspas is niet gekozen. Uiteraard is dit middel wel overwogen, maar individuele controles hierop zou de vertraging bij de toegang van Weesp alleen maar vergroten.

Veiligheid en verdraagzaamheid
Hoewel wij ons goed beseffen dat de opstoppingen tot frustratie en ergernis kunnen leiden, doen wij een beroep op uw begrip en verdraagzaamheid. Bij de keuzes die worden gemaakt, speelt veiligheid altijd de grootste rol. Wij zullen de situatie continue blijven monitoren en we zullen bijsturen waar nodig en waar mogelijk.

Veelgestelde vragen
Ook monitoren wij de komende dagen de vragen die bij de gemeente Weesp binnenkomen. Op onze website www.weesp.nl/geinbrug vindt u de veelgestelde vragen met antwoord terug. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar voorlichting@weesp.nl, meldt het ons via Facebook of Twitter of neem telefonisch contact op via tel. (0294) 491 391. Wij zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.  

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken