HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Voorkom woninginbraak met tips uit de BuurtKar

Voorkom woninginbraak met tips uit de BuurtKar (27-11-2018)

Dit item is verlopen op 04-12-2018.

Voorkom woninginbraak met tips uit de BuurtKar

Het is belangrijk om stil te staan bij het voorkomen van een woninginbraak. Onderzoek toont aan dat de kans op een inbraak groter is tijdens de donkere winterdagen. Wij willen u daarvoor waarschuwen. We gaan daarover op vrijdag 30 november 2018 graag met u in gesprek bij de zogenaamde BuurtKar.

Methodes
Inbrekers gebruiken verschillende methodes om in te breken. Gemiddeld is een inbreker binnen 30 seconden binnen! Duurt het langer om binnen te komen, dan zoeken ze liever een ander huis. Reden genoeg om voor goede sloten te zorgen die voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (www.politiekeurmerk.nl). Het is belangrijk goede sloten ook consequent te gebruiken. Ook als u maar ‘even’ weg bent of op een andere verdieping in de woning bent. Om met bewoners mee te denken over het voorkomen van inbraak, is er de zogenaamde BuurtKar.

Praktische informatie
Op vrijdag 30 november 2018 tussen 13.00 uur en 16.00 uur staat de BuurtKar bij de SPAR in Aetsveld in Weesp. U bent welkom om met de gemeente, de politie, de Weesper Buurtwacht, de PKVW preventiespecialist en Ymere in gesprek te gaan over het voorkomen van een woninginbraak. U kunt dan ook een afspraak maken voor een persoonlijk preventieadvies bij u thuis.

Tips
Kunt u er niet zijn? Kijk dan op www.geefinbrekersgeenkans.nl voor tips om een woninginbraak te voorkomen! 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken