HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Vuurwerkvrije zone Weesp 2017

Vuurwerkvrije zone Weesp 2017 (04-12-2017)

Dit item is verlopen op 04-01-2018.

De gemeente Weesp hecht veel waarde aan een prettige en veilige woonomgeving voor iedereen, het hele jaar door. De jaarwisseling staat alweer bijna voor de deur. Ook dit jaar zal dit in Weesp uitbundig gevierd worden met onder meer oliebollen en vuurwerk. Het zal u niet ontgaan zijn dat er dit jaar een vuurwerkvrije zone is ingesteld voor de historische binnenstad. Het vuurwerkverbod is ingesteld om de veiligheid van het centrumgebied te waarborgen en overlast en het risico op brandgevaar bij onze historische panden te voorkomen.

Algemeen Plaatselijke Verordening

In de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) is het op grond van artikel 2.73 lid 1 verboden om vuurwerk af te steken in een vuurwerkvrije zone. Om meer bekendheid te geven aan het verbod zullen binnenkort tijdelijke verbodsborden geplaatst worden, waarbij wordt aangegeven dat men een vuurwerkvrij zone betreedt en dat afsteken van vuurwerk hier beboet kan worden.

De vuurwerkvrije zone omvat de volgende straten en stegen:
Achter ’t Vosje, Achterom, Achteromdwarsstraat, Achteromstraat, Claes Dellsteeg, Dirk Marcussteeg, Gasthuissteeg, Hanensteeg, Heer Elbertsteeg, Het Grote Plein, Het Kleine Plein, Hoogstraat, Jan Boutsteeg, Kapelsteeg, Kerksteeg, Kerkstraat, Middenstraat, Nieuwstraat, Oude Convent, Oudegracht, Pieter Jacobstraat, Poolsteeg, Schoolsteeg, Sint Annastraat, Sint Anthoniestraat, Sleutelsteeg, Slijkstraat, 't Nauwe Steegje, Waagplein en Zandstraat.

Daarnaast is er een verbod van kracht op het afsteken van vuurwerk in de nabijheid van panden met rietgedekte daken en nabij (wind)molens.

Op basis van onderlinge samenwerking tussen de politie, beveiligingsbeambten en Boa’s zal er worden gehandhaafd. Bij overtreding wordt vuurwerk in beslag genomen en zal een proces-verbaal worden opgemaakt. Jeugdigen riskeren een Halt-straf (www.halt.nl).

Beroep op bewoners

Naast politie-inzet en inzet van handhavers van de gemeente, doen wij ook een beroep op de bewoners van Weesp: steek geen vuurwerk af in een vuurwerkvrije zone en/of in de nabijheid van een gebouw met een dak van riet, stro of soortgelijke dakbedekking. Neem uw verantwoordelijkheid en durf ook een ander, bijvoorbeeld uw kind(eren), aan te spreken en te wijzen op het risico.

De regels in het kort

  • Voor de jaarwisseling 2017 is een vuurwerkvrije zone ingesteld. In de historische binnenstad van Weesp mag geen consumentenvuurwerk worden afgestoken.
  • Het is niet toegestaan om vuurwerk af te steken binnen een straal van 50 meter. van een met riet bedekt bouwwerk. Denk hierbij onder meer aan huizen, molens en het zwembad.
  • Illegaal vuurwerk is verboden om te kopen, af te steken en in bezit te hebben.
  • Vuurwerk kopen kan alleen op de laatste drie werkdagen van het jaar, in 2017 is dat op 28, 29 en 30 december.
  • Weet u dat er bij u in de buurt illegaal vuurwerk wordt opgeslagen of verkocht? Bel dan de politie via tel. 0900-8844 of Misdaad anoniem, tel. 0800-700.

Wij reken op uw medewerking en wensen u alvast een prettige jaarwisseling toe.

Gebiedsaanduiding vuurwerkvrije zone Weesp

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken