HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Weesp als onderdeel van Amsterdam weer een stap dichterbij

Weesp als onderdeel van Amsterdam weer een stap dichterbij (11-12-2019)

Dit item is verlopen op 11-02-2020.

In januari buigen de gemeenteraden van Amsterdam en Weesp zich over het Herindelingsontwerp Amsterdam-Weesp en het bestuurlijk akkoord. Het voorstel: na de verkiezingen in maart 2022 wordt Weesp opgeheven en gaat haar grondgebied via een grenswijziging over naar de gemeente Amsterdam.

Het bestuurlijk akkoord is met zorg en aandacht tot stand gekomen  en borgt de belangen van de Weespers. Weesp wordt dan een ‘stadsgebied’ en sluit nog niet aan bij een stadsdeel. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om Weesp met Driemond samen te voegen tot 1 gebied.

Gekozen bestuurscommissie

Tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, krijgt Weesp een gekozen volksvertegenwoordiging in de vorm van een bestuurscommissie. De bestuurscommissie kiest uit haar midden een dagelijks bestuur, dat binnen de stedelijke (beleids)kaders van Amsterdam eigen afwegingen en keuzes kan maken. De bestuurscommissie van Weesp beschikt over een eigen (buurt)budget en onderhoudt een directe samenwerkingslijn met een van de collegeleden van Amsterdam. De pilot zal na drie jaar worden geëvalueerd.

Uw mening

Als de  gemeenteraden van Weesp en Amsterdam in  januari het herindelingsontwerp vaststellen, wordt het voor een periode van 8 weken ter inzage gelegd. U kunt er dan via een zienswijze uw mening over geven.

Meer weten

Het herindelingsontwerp, het bestuurlijk akkoord en alle andere relevante informatie is te vinden op de website die voor deze herindeling is gemaakt: www.weesp.amsterdam.nl. Via deze website blijft u ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in dit proces.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken