HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Weesp dementievriendelijke gemeente

Weesp dementievriendelijke gemeente (18-05-2016)

Dit item is verlopen op 30-05-2020.

In Weesp is een werkgroep actief die probeert om Weesp zo dementievriendelijk te maken.

In Weesp is een werkgroep actief die probeert om Weesp zo dementievriendelijk te maken. De werkgroep Dementievriendelijk Weesp komt elke 6 weken bij elkaar. De werkgroep heeft een aantal activiteiten gehad in Weesp, maar richt zich in de aankomende jaren vooral op verbetering van de omgeving van de dementerende oudere.

Aandacht gaat uit naar bijvoorbeeld winkeliers. Hoe richt je je winkel dementievriendelijk in? Hoe ga je om met ouderen die onbewust iets stelen uit de winkel?

Daarnaast is er maandelijks een Alzheimer Café in hotel Hart van Weesp. De organisatie van het Alzheimer Café is in handen van een werkgroep. Hieraan nemen deel vertegenwoordigers van Vivium  Zorggroep, de huisartsen, GGZ-Centraal en Versa Welzijn, alsmede een aantal vrijwilligers. Het succes van het Alzheimer Café Weesp is in belangrijke mate te danken aan de goede onderlinge samenwerking van de werkgroepleden. De vertegenwoordiger van Vivium Zorggroep treedt op als coördinator van het Alzheimer Café. Een van de andere leden is verantwoordelijk voor de begeleiding en coördinatie van de vrijwilligers.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken