HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Weesp geeft terrassen meer ruimte

Weesp geeft terrassen meer ruimte

Dit item is verlopen op 26-06-2020.

De Weesper horeca mag vanaf maandag weer beperkt open. Om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen geeft de gemeente Weesp horecagelegenheden met een terras meer ruimte. Deze ruimte bestaat zowel uit de mogelijkheid tot het uitbreiden van de oppervlakte van het terras als uit ruimere openingstijden.

Op deze manier wil de gemeente horecaondernemers steunen in het opvangen van de financiƫle tegenvallers die voortvloeien uit de coronamaatregelen. Horecagelegenheden mogen, na een overleg met hun buren, de terrassen over een bredere oppervlakte uitstallen dan normaal het geval is. Door de anderhalve meter maatregel is er meer ruimte per tafel nodig. De gemeente gaat er vanuit dat horecagelegenheden en hun buren hier samen een geschikte oplossing voor vinden.

Openingstijden

Terrassen mogen in weekenden nu tot middernacht open blijven. De reguliere regelgeving gebiedt  terrassen om 23.00 uur sluiten. Dit extra uur op drukke dagen moet bijdragen aan meer omzet. Ondernemers hebben deze omzet hard nodig om het hoofd boven water te houden. Ook blijven de terrassen langer in het jaar open. De terrassen hoeven nu niet op 17 oktober te sluiten, maar pas op 31 oktober.

Voor het openen van de terrassen volgt de Weesper horeca het protocol dat is opgesteld door Koninklijke Horeca Nederland. Opsporingsambtenaren van de gemeente Weesp zullen er op toezien dat dit protocol wordt nageleefd.

Lees ook de brief aan de horecaondernemers die het college van Weesp eind mei verzonden heeft. 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken