HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Weesp versterkt binnenstad

Weesp versterkt binnenstad (04-05-2020)

Dit item is verlopen op 04-06-2020.

Weesp krijgt een centrummanager. Dat is een direct gevolg van het nieuwe Actieplan Binnenstad dat het college van burgemeester en wethouders deze week heeft vastgesteld. Het plan is een uitwerking van de economische visie die eerder in samenwerking met de Weesper ondernemers en inwoners is opgesteld.

“We hebben een geweldige binnenstad, maar we moeten er voor waken dat we die ook houden. Alleen samen kunnen ondernemers en gemeente ervoor zorgen dat we het centrum levendig houden.’’, zo licht wethouder Astrid Heijstee de plannen toe. “Voor de komende tijd wil ik Weespers oproepen onze ondernemers te blijven steunen, door lokaal te kopen. Zij kunnen steun in de rug goed gebruiken tijdens de coronacrisis.’’  

Unieke binnenstad

De Weesper binnenstad heeft met zijn rijke historie en het monumentale karakter, de Vecht en de grachten, de kleinschaligheid en de hoge mate van zelfstandig ondernemerschap een uniek karakter.  De ondernemers zorgen voor ‘couleur locale’ en maken van de binnenstad van Weesp een aangename plek om te wonen, winkelen, werken en te verblijven.

Centrummanagement

Met het actieplan wordt centrummanagement geïntroduceerd. Dit is een samenwerking tussen winkeliersvereniging WDO, de Horecaondernemersvereniging, Weesp Marketing en de gemeente Weesp. De ondernemers en de gemeente werven later dit jaar gezamenlijk een centrummanager. In andere steden heeft deze manier van samenwerken er toe geleid dat het centrum vitaler en diverser werd. Eén van de eerste acties is dat de partijen gezamenlijk aan de slag gaan met de promotie van Weesp.

Naast de introductie van centrummanagement richt het actieplan zich op het versterken en uitdragen van de identiteit, versterken van het aanbod tot een passende functiemix van winkels, horeca, diensten, ambachten, cultuur en evenementen; verbeteren van de bereikbaarheid en het verbeteren van de verblijfskwaliteit.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken