HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Weespers blij met dienstverlening gemeente

Weespers blij met dienstverlening gemeente (25-02-2020)

Dit item is verlopen op 27-03-2020.

Inwoners van Weesp zijn tevreden over het niveau van de voorzieningen en dienstverlening vanuit de gemeente.

Dat blijkt uit drie onderzoeken die naar de gemeenteraad van Weesp zijn gestuurd. De onderzoeken laten ook zien dat de relatie tussen gemeente en burger beter kan. Communicatie kan hier een belangrijke rol in spelen.

De gemeente Weesp heeft in 2019 drie belangrijke onderzoeken laten uitvoeren om een goed beeld te krijgen hoe Weespers denken over de gemeente en haar diensten. Het gaat om ‘De Burgerpeiling’, ‘De Ondernemerspeiling’ en een klanttevredenheidsonderzoek. Aan de Burgerpeiling hebben 596 inwoners meegedaan. De Ondernemerspeiling is ingevuld door 208 ondernemers.

Het klanttevredenheidsonderzoek is uitgevoerd door Onderzoek, Informatie en Statistiek van de gemeente Amsterdam. Gemeente Weesp bekijkt momenteel hoe het meten van de klanttevredenheid een meer structurele aard kan krijgen. In Amsterdam wordt de klanttevredenheid het hele jaar door gemeten. 

Participeren

Uit de Burgerpeiling en de Ondernemerspeiling blijkt dat het vertrouwen in het gemeentebestuur is gestegen. Wel is de score nog onder het landelijk gemiddelde. Zowel bewoners als ondernemers geven aan meer betrokken te willen zijn bij beslissingen. De gemeente Weesp heeft daarom besloten dat voortaan bij bestuurlijke besluiten actief moet worden nagedacht over het nemen van het besluit in overleg met inwoners. Dit wordt participeren genoemd. 

Korte wachttijden

Uit het dienstverleningsonderzoek blijkt dat inwoners de dienstverlening gemiddeld genomen met een 8.4 waarderen. Weespers zijn vooral tevreden over de snelheid van het bezoek, de korte wachttijd en de vriendelijkheid van de medewerkers. De openingstijden en de parkeergelegenheid worden minder goed beoordeeld. Om dit te verbeteren wil de gemeente de dienstverlening zo gaan inrichten dat bewoners minder vaak langs hoeven te komen. Bijvoorbeeld door een paspoort thuis te laten bezorgen.

De drie onderzoeken

U kunt de onderzoeksrapporten downloaden:

Burgerpeiling

Ondernemerspeiling

Dienstverleningsonderzoek

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken