HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Wereld Alzheimer Dag Weesp, 14-21 september 2019

Wereld Alzheimer Dag Weesp, 14-21 september 2019 (05-08-2019)

Dit item is verlopen op 24-09-2019.

Wereld Alzheimer Dag 2019 in het teken van ‘Samen bewegen’

‘Samen bewegen’ is dit jaar het thema van Wereld Alzheimer Dag. Het is de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. Zoals gebruikelijk wordt deze dag gevierd op 21 september, alhoewel er ook in de week ervoor of erna activiteiten plaatsvinden.

Een aantal activiteiten op deze dag zal in het teken van ‘bewegen’ staan, in verband met het thema. ‘’Bewegen kan de kwaliteit van leven van mensen met dementie vergroten. Bovendien is het niet alleen gezond, maar ook leuk om samen te doen. Bijvoorbeeld met mantelzorgers of andere mensen uit de omgeving’’, zegt Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland.

De regionale afdeling Gooi en Omstreken van Alzheimer Nederland is natuurlijk ook van de partij op 21 september, de 26ste Wereld Alzheimer Dag.

De werkgroep Weesp Dementievriendelijk besteedt in de week voor Wereld Alzheimer Dag (van 14 tot 21 september) aandacht aan verschillende activiteiten.

Programma

WERELD ALZHEIMERDAG 2019: ‘SAMEN BEWEGEN’

* Op zaterdag 14 september gaan wij van start met een toneelstuk. Toneelgroep ‘City Speelt’ speelt het toneelstuk ‘Over Alzheimer, wat ik nog wilde vragen’.  Het stuk is geschreven door Isa van Dam en is gebaseerd op ervaringen van mensen met dementie. Er zijn twee voorstellingen, namelijk om 13.00 uur en om 15.30 uur. De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur en het adres is Papelaan 99 in Weesp.

* Dinsdag 17 september presenteert de werkgroep Weesp Dementievriendelijk het kunstwerk ‘Wie ben ik?’ In 2018 en 2019 hebben mensen met dementie en hun mantelzorgers in diverse sessies een portret van zichzelf gemaakt. Hierbij gesteund door de Weesper kunstenaar Eric Hage en Lia Hagen van de werkgroep Weesp Dementievriendelijk. Al deze portretten zijn gebundeld in een groot kunstwerk. Op 17 september presenteert de werkgroep dit kunstwerk aan de inwoners van Weesp en andere geïnteresseerden. Wethouder Astrid Heijstee neemt het kunstwerk in ontvangst. De feestelijke presentatie is in het stadskantoor van de gemeente Weesp,  Nieuwstraat 70A in Weesp om 16.30 uur. 

* Op donderdag 19 en vrijdag 20 september gaan wij bewegen op het water, wij gaan namelijk varen op de Watermelody. 
U kunt tijdens een vaartocht over de fraaie Vecht, als u wilt, zelf ervaren hoe het is om kunst te maken op het thema ‘Wie ben ik?’ Kunstenaar Eric Hage is aan boord om u te helpen een portret van uzelf te maken. Op beide dagen zijn er twee tochten. De eerste is van 10.00 uur tot 12.00 uur en de tweede is van 14.00 uur tot 16.00 uur.

* Op zaterdag 21 september sluiten wij de week af met een feestelijk optreden van Rose & Rouge. Rose & Rouge  is een koor dat zich heeft gespecialiseerd in het Nederlandse levenslied. Het belooft een mooie middag te worden! Natuurlijk mag er gedanst worden. Het programma start om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De hapjes zijn gemaakt door scholieren van het Casparus College. Locatie is de Wintertuin, Wintertuin 24 in Weesp.

Wilt u deelnemen?

Inwoners in de regio Gooi en Vechtstreek zijn van harte welkom deel te nemen aan de activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Wilt u deelnemen aan één of meerder activiteiten? U kunt zich dan aanmelden via een e-mailtje naar wad2019gooi@gmail.com of telefonisch bij Lia Hagen: 06-1287 4455.

Als u zich via de e-mail aanmeldt, wilt u dan de volgende zaken vermelden?

Uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, met hoeveel personen wilt u komen - inclusief uzelf -, voor welke activiteiten en op welk tijdstip en wat is uw relatie  met dementie (heeft u zelf dementie, bent u mantelzorger, bent u professional of vrijwilliger).

Als u vervoer nodig heeft, dan horen wij dit ook graag.

Meld u nu aan, want wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken