HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Werkzaamheden project As met Allure van start op 4 juni

Werkzaamheden project As met Allure van start op 4 juni (31-05-2018)

Dit item is verlopen op 04-12-2018.

Betere uitstraling via ‘rode loper’ tussen Van Houtenlaan en Groeneweg

Weesp krijgt zijn As met Allure. De Van Houtenlaan tot Groeneweg wordt een rode loper, passend bij de historische uitstraling van het centrum van Weesp. De werkzaamheden starten in de week van 4 juni en duren tot en met oktober dit jaar. ‘Dit wordt iets op trots op te zijn. Hiermee verbeteren we de uitstraling en leefbaarheid,’ stelt Leon de Lange, wethouder Verkeer en Vervoer van Gemeente Weesp.

Het gebied wordt vergroend. Onder meer met een statige bomenrij aan weerszijden van de As. Om het historisch karakter te benadrukken komen er twee markeringen in de vorm van een plaat met gravure die verwijzen naar ‘vesting Weesp’.
In het kader van leefbaarheid en veiligheid wordt de As ingericht tot 30 kilometergebied. Met een smaller wegprofiel, snelheid remmende voorzieningen en bredere voetpaden. Onderdeel van de werkzaamheden is ook de aanleg van gescheiden riolering.

Verkeersmaatregelen en omrijroutes

De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt. In de periode tot 4 juli dit jaar wordt de straat opgebroken, rioleringswerk uitgevoerd, een puinfundering gelegd en nieuwe bestrating aangebracht. Het werkvak loopt vanaf de Singel t/m C.J. van Houtenlaan nr. 8.  Dit zorgt voor omrijroutes. tijdens fase 1 is het deel C.J. van Houtenlaan tussen nrs 1 en 14 alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. De omrijroute loopt via het eerste deel van de C.J. van Houtenlaan dat doorloopt in de Prinses Irenelaan, Buitenveer, Achtergracht en Groeneweg. De afvoerroute loopt via Breedstraat en Nieuwstad.

Het Gezondheidcentrum en Oversingel zijn in deze fase met de auto alleen via de Aetsveldselaan en de Hugo de Grootlaan bereikbaar. Er is geen mogelijkheid om via de Hugo de Grootlaan per auto naar de C.J. van Houtenlaan/Groeneweg te komen. De afvoerroute loopt weer terug via de Hugo de Grootlaan en de Aetsveldselaan. De aansluiting is wel mogelijk voor voetgangers. Schoolkinderen en andere fietsers zullen moeten afstappen en kunnen dan met de fiets aan de hand via loopschotten de doorsteek richting de school maken.

Na 4 juli volgen voor andere delen van het gebied wisselende omrijroutes. Meer informatie daarover volgt nog.


Buurtbus


De buurtbus lijn 522 Weesp – Nigtevecht rijdt gedurende het hele werk niet via de CJ van Houtenlaan en de Groeneweg. De buurtbus gaat gebruik maken van de bushaltes van Connexxion lijn 106.

kaartje fasen en omleidingsroute

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken