HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Werkzaamheden ’s Gravelandseweg

Werkzaamheden ’s Gravelandseweg (05-11-2019)

Dit item is verlopen op 05-12-2019.

Vanaf maandag 4 november zijn werkzaamheden gestart op de ’s Gravelandseweg. In overleg met Waternet wordt er snoeiwerk uitgevoerd langs de oevers van de Vecht.

De gemeente is onderhoudsplichtig en samen met Waternet verantwoordelijk voor een goede toestand van de dijken en oevers. Beplanting en elementen die schade toebrengen en de stabiliteit van de dijk in gevaar brengen zijn in strijd met artikel 2.3 van de Keur AGV 2017.

De werkzaamheden

Omdat de gemeente verplicht is onderhoud uit te voeren om de veiligheid en stabiliteit van de oever niet in gevaar te brengen, wordt er vanaf 4 november gestart met het uitvoeren van snoeiwerkzaamheden aan beplanting op de oevers aan de ’s Gravelandseweg. Het gaat hierbij vooral om het snoeien en verwijderen van jonge beplanting zodat deze niet de kans krijgt uit te groeien tot een grote boom waardoor de hele oever dicht zou groeien. Grote, volwassen bomen blijven behouden en worden niet verwijderd. Deze bomen zijn vaak van waarde voor de diverse soorten vogels en andere dieren die er langs de Vecht leven. De werkzaamheden zullen enkele dagen duren en kunnen op sommige plekken zorgen voor wat oponthoud.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken