HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Zomerse dagen en hitteplan

Zomerse dagen en hitteplan

Dit item is verlopen op 28-08-2020.

Zonnig weer met hoge zomerse temperaturen. Voor veel mensen de tijd om te genieten. Maar te veel hitte is niet goed en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Dit geldt vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen, chronisch zieken en jonge kinderen. Neem maatregelen om overlast door hitte te beperken voor uzelf en mensen in uw omgeving.

Maar wat kunt u doen als het lang erg warm weer is? Drink voldoende water, beperk lichamelijke inspanning tijdens de hete middaguren, houd uw woning koel door middag van bijvoorbeeld zonwering en ventilatoren en zorg voor elkaar. Lees ook de overige tips: Wat te doen als het lang warm weer is?

Nationaal hitteplan van kracht

Het Nationaal Hitteplan is in feite een waarschuwing voor hitte en de risico’s die dit met zich mee kan brengen en een oproep om extra op elkaar te letten. Het hitteplan is vooral bedoeld voor mensen met een kwetsbare gezondheid, zoals ouderen, baby’s, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en mensen in een sociaal isolement. Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Lees meer over wat u kunt doen om tijdens erg warme dagen goed voor u zelf en anderen te zorgen.

Erg warm weer en het coronavirus

Blijf letten op de hygiënemaatregelen die helpen verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Op de website van het RIVM leest u meer informatie over hitte en corona.

Aangepaste dienstverlening van GAD door hitte

Bij de GAD zullen door de hitte de scheidingsstations aangepaste openingstijden hebben en wordt het huishoudelijk afval eerder opgehaald. Lees meer over de aangepaste dienstverlening van de GAD.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken