HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten  |  Zwemmen in Weesp

Zwemmen in Weesp (24-07-2018)

Dit item is verlopen op 24-09-2018.

De plekken in Weesp waar op zomerse dagen gezwommen wordt, zoals bijvoorbeeld de Groene Punt, de Nieuwe Agtkant en bij de molen, zijn niet aangewezen als officieel zwemwater. Zwemmen op deze plekken gebeurt dus geheel op eigen risico. En risico is hier zeker aanwezig!
 

De Vecht is een doorgaande vaarroute. Daarom is er constant gevaar aanwezig van naderende plezierboten. Kinderen én schippers zien dit gevaar niet altijd. Er zijn situaties te noemen, waarbij het nét goed afliep. Het is belangrijk om te weten dat Gemeente en het Waterschap op deze plekken geen toezicht houden.

Maatregelen Waterschap

Naast waarschuwingsborden en verbodsborden, heeft het Waterschap bij het brugwachtershuisje bij de Sluisbrug een lichtkrant geplaatst met teksten gericht op vaarsnelheden en vaargedrag.

Schone en veilige zwemplekken

Wanneer u tijdens deze warme dagen verkoeling zoekt, doe dat dan verstandig en check op de website www.zwemwater.nl de dichtstbijzijnde veilige zwemplek. Op deze aangegeven zwemplekken is zowel aandacht voor de fysieke veiligheid als voor de kwaliteit van het water.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken