HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Avondje weg? Licht aan en deur op slot!!

Avondje weg? Licht aan en deur op slot!!

Dit item is verlopen op 06-01-2016.

In de donkere wintermaanden worden de meeste woninginbraken gepleegd. Inbrekers zien ’s avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er minder goed zicht is op verdachte situaties. Ook als we ’s avonds even niet thuis zijn, kan een inbraak worden voorkomen.

Niet thuis? Licht aan!


Inbrekers hebben een hekel aan licht. Als de woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Als u ’s avonds weg bent, laat daarom altijd een lamp aan. Als u van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds afwezig bent, gebruik dan een tijdschakelaar op een lamp. Vergeet de buitenlamp niet.

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!
Trek uw deur niet alleen dicht maar draai de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak.

Informatieavond

Deze en andere tips krijgt u op de Informatieavond in de Grote Kerk.
Op dinsdagavond 1 december organiseert de gemeente Weesp samen met de politie Midden-Nederland een avond met tips ter voorkoming van woninginbraak.
Programma


De politie, een ex-inbreker en een preventieadviseur praten u bij over hoe u inbrekers buiten de deur houdt. Zo kunt u met het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk de kans op woninginbraken al met 90% verkleinen. Ook krijgt u een film te zien over Burgernet. Burgernet is een telefonisch netwerk van politie, gemeente en burgers. Deelnemers krijgen een bericht via hun telefoon als de politie op zoek is naar een verdachte van een misdrijf of een vermiste persoon. U kunt zich hiervoor opgeven of na afloop met de specialisten in gesprek gaan.  

Bent u geïnteresseerd in de gratis tips? U bent van harte welkom in de Grote kerk in Weesp, Nieuwstraat 31. Om 19.00 uur staat de koffie klaar en om 19.30 uur begint de avond, die tot circa 21.30 uur duurt. Wij stellen het op prijs wanneer u zich vooraf aanmeldt. Dat kan via donkeredagenoffensief@weesp.nl  Meer informatie vindt u op www.weesp.nl/donkeredagenoffensief
 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken