HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Basisschoolleerlingen in regio krijgen voorlichting over vuurwerk

Basisschoolleerlingen in regio krijgen voorlichting over vuurwerk

Dit item is verlopen op 23-12-2015.

Elk jaar gebeuren er ongelukken met vuurwerk. Daarbij zijn veel jonge mensen betrokken. De meeste ongelukken worden veroorzaakt doordat het vuurwerk niet op de juiste manier wordt afgestoken. Ook zijn er ieder jaar weer jongeren die strafbare feiten plegen, zoals het  te vroeg afsteken van vuurwerk, het bezit van teveel of illegaal vuurwerk en het veroorzaken van vernielingen en overlast. Om ongelukken en overlast te beperken geeft de Brandweer Gooi en Vechtstreek (BGV), net als voorgaande jaren  voorlichting op basisscholen.
Dit jaar worden er in de regio Gooi en Vechtstreek 96 verschillende basisscholen bezocht om leerlingen van groep 8 bij te praten over hoe je op een veilige manier omgaat met vuurwerk.  In totaal gaat het om 4100 leerlingen. De voorlichtingsbijeenkomsten zijn gepland tussen 9 november en

11 december.
Ook is dit jaar weer aandacht voor het veilig opruimen van vuurwerk. De basisschoolleerlingen worden gestimuleerd om op nieuwjaarsdag voor een schone straat te zorgen. Hiermee moet worden voorkomen dat kinderen met gevaarlijk vuurwerk gaan spelen en dat vuurwerkresten nog maanden op straat blijven liggen.


Doel

Het doel van de vuurwerkcampagne is om bewustwording te kweken in alle lagen van de bevolking. Door voorlichting te geven op basisscholen hopen de betrokken diensten op minder branden, minder schade en minder afval. In Weesp vindt de vuurwerkcampagne plaats op 11 december a.s. in basisschool De Terp. Burgemeester Van Bochove is hierbij van de partij.
 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken