HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  De aanslag gemeentelijke heffingen en/of WOZ-beschikking wordt bezorgd

De aanslag gemeentelijke heffingen en/of WOZ-beschikking wordt bezorgd

Dit item is verlopen op 08-04-2015.

Eind februari 2015 zal bij (nagenoeg) iedereen de aanslag gemeentelijke heffingen en/of WOZ-beschikking weer op de mat gevallen. Op deze beschikking staat bij eigenaren van woningen en eigenaren/gebruikers van niet-woningen de WOZ-waarde vermeld. De WOZ-waarde van woningen daalde ten opzichte van vorig jaar met gemiddeld 1,6%, de WOZ-waarde van niet-woningen met 3,5%.WOZ-waarde met DigiD bekijken
Vanaf 28 februari 2015 kunt u uw aanslag gemeentelijke heffingen en uw WOZ-beschikking vinden op www.weesp.woz-portaal.nl. U kunt hierop inloggen met uw DigiD.

 

De WOZ-waarde van uw woning wordt jaarlijks zorgvuldig vastgesteld en gecontroleerd door de gemeente. Deze waarde wordt vastgesteld aan de hand van rond de waardepeildatum gerealiseerde verkoopprijzen. Voor de WOZ-beschikking 2015 geldt de waarde op 1 januari 2014.

 

Niet eens met WOZ-waarde? Vertel het ons direct!
Bent u het niet eens met de hoogte van de WOZ-waarde? Laat het ons weten. U kunt dat doen door even te bellen of een afspraak te maken. We lopen alle gegevens na en passen, indien nodig, de WOZ-waarde aan. Daar hoeft u verder niets voor te doen.

 

Komen we er tijdens het informeel contact niet uit, dan is het verstandig om formeel bezwaar te maken. Dat kunt u makkelijk zelf. Op het WOZ-portaal wordt u namelijk stap voor stap begeleid bij het indienen van uw bezwaarschrift. Eenvoudig, snel en zonder kosten. U kunt ook schriftelijk bezwaar maken.

 

Kosten maken niet nodig
Let op: er zijn bureaus die beweren gratis voor u bezwaar tegen de WOZ-waarde te maken. U betaalt hen inderdaad niet zelf, maar de gemeente moet hen een onkostenvergoeding betalen als uw bezwaar terecht blijkt te zijn (minimaal € 244,-; indien sprake is van een hoorzitting en een taxatieverslag kan dit oplopen tot € 730,-!). Het kan zijn dat de gemeente zo extra kosten moet maken, die uiteindelijk weer voor rekening komen van de inwoners. Dat is jammer en onnodig. U kunt namelijk rechtstreeks terecht bij de gemeente wanneer u het niet eens bent met de WOZ-waarde. Ook als u een formeel bezwaar wilt indienen. En dat is altijd gratis.

 

Contact
Bent u het niet eens met de WOZ-waarde of hebt u vragen? Bel even (tel. (0294) 491 391) of maak via www.weesp.nl een afspraak! Alleen op dinsdagmorgen kunt u van 08.30 tot 12.00 uur zonder afspraak binnenlopen.

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken