HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  De gemeente belicht…..

De gemeente belicht…..

Dit item is verlopen op 09-09-2015.

Hoewel het dicht bij huis is en een prachtige plek om te bezoeken, heeft nog lang niet iedere Weesper een bezoek gebracht aan korenmolen ‘De Vriendschap’. Korenmolen ‘De Vriendschap’ is een prachtige oude windmolen die in Weesp aan de oever van de Vecht ligt. De molen is bij voldoende wind enkele dagen in de week als ambachtelijke korenmolen in bedrijf. Iedere zaterdag is hij gratis te bezoeken, ook in de zomervakantie!                    

De molenwinkel

Op de molen worden met behulp van windkracht op ambachtelijke wijze verschillende ecologische granen verwerkt tot meel, vlokken en mixen. Die worden niet alleen aan bakkers, restaurants en biologische winkels verkocht, ze zijn ook verkrijgbaar in de molenwinkel. Daarnaast zijn er veel andere producten in de winkel verkrijgbaar. De kleine, gezellige winkel is gevestigd in de molen aan de Utrechtseweg en is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Werken in de molenwinkel?

De molenwinkel is op zoek naar vrijwilligers! Lijkt het je leuk om mensen te ontmoeten en te weken met de producten die de molen verkoopt, dan is dit je kans. In principe sta je eens per twee of drie weken een zaterdagochtend (10.00 tot 13.00 uur) of -middagdeel (13.00 tot 16.00 uur) in de winkel. Bakervaring is niet nodig, maar natuurlijk wel een pré. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de molenaar, Wouter Pfeiffer, (0294) 41 70 24 (bereikbaar op dinsdag en zaterdag) of mailen naar devriendschap@live.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken