HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Dementia-App voor dementerende én mantelzorger

Dementia-App voor dementerende én mantelzorger

Dit item is verlopen op 14-10-2015.

Vanaf 1 september 2015 kunnen inwoners van de gemeente Weesp die te maken hebben met (beginnende) dementie een jaar lang gratis gebruik maken van de dementia-App. De gemeente Weesp heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met dementia-App.

Dementia-App als digitaal hulpmiddel

De dementia-App is een digitaal hulpmiddel waarmee een mantelzorger en iemand met dementie op afstand contact met elkaar kunnen houden. Met de dementia-App kunnen mantelzorgers onder andere op afstand de agenda van de gebruiker bijhouden, door middel van beeldbellen kan er eenvoudig en geregeld contact zijn. Ook is het mogelijk om, ter plekke of op afstand, samen een fotoalbum met dierbare herinneringen door te bladeren.

Demonstratie in het Alzheimercafé

Op 3 september geeft ontwikkelaar Pieter Hasenaar in het Alzheimercafé uitleg over de dementia-App in het Alzheimercafé. Het Alzheimercafé begint om 19.30 in de zaal van Hotel Hart van Weesp. Op deze avond zal wethouder Heijstee de eerste dementia-App uitreiken. Daarna kunnen belangstellenden bij de balie van het stadhuis een inlogcode voor de gratis app afhalen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken