HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Gemeente gaat verwilderde katten vangen

Gemeente gaat verwilderde katten vangen

Dit item is verlopen op 06-05-2015.

Toezichthouders van de gemeente gaan samen met de dierenbescherming op de Aetsveldselaan verwilderde katten vangen. Op woensdagavond 25 maart 2015 worden vangkooien geplaatst. De gevangen katten worden naar de dierenarts gebracht voor een gezondheidscontrole. Vervolgens worden ze ontwormd, gesteriliseerd of gecastreerd. Na de ingreep worden ze weer teruggeplaatst.

Hulp bij afvangen

De gemeente heeft bewoners van de Aetsveldselaan om hulp gevraagd bij het afvangen van de verwilderde katten. Aan bewoners is gevraagd om hun eigen kat(ten) deze avond binnen te houden of te voorzien van een halsband of chip. Dit om te voorkomen dat er ook tamme katten worden gevangen.

Bijvoederen verwilderde katten

De populatie van de verwilderde katten wordt steeds groter doordat buurtbewoners de katten blijven voeren. Een ieder wordt geadviseerd geen verwilderde dieren te voeren. Dit trekt steeds meer andere dieren en ongedierte aan.

Reden van terugplaatsing

De verwilderde katten worden na behandeling door een dierenarts weer teruggeplaatst op de plek waar ze zijn gevangen. De reden van terugplaatsing, is om te voorkomen dat de vrijgekomen plekken weer worden ingenomen door andere verwilderde katten.

Vangen

Het vangen van de verwilderde katten gebeurt met behulp van vangkooien. Achterin de kooi wordt door een toezichthouder van de gemeente voer gelegd. Zodra er van het voer wordt gegeten, valt een deurtje achter de kat dicht.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, neemt u dan gerust contact op met de gemeente via tel. (0294) 491 391 of e-mail: info@weesp.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken