HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht…

Het college belicht…

Dit item is verlopen op 25-02-2015.

In elke normale week zou u op deze plek een tekst vinden van een wethouder of van de burgemeester. Hij of zij zou vertellen over zaken die Weespers bezighouden zoals bijvoorbeeld de veranderingen in de zorg, een bootje of de (her-)inrichting van de schansen. Belangrijke zaken op lokaal niveau.

 

Deze week is geen normale week. In de afgelopen dagen lijken alle zaken waar we ons dagelijks mee bezig houden opeens zoveel minder belangrijk dan ze zijn. De gebeurtenissen van verleden week woensdag en vrijdag in Parijs en de massale reacties hierop maakt het onmogelijk te blijven hangen in de waan van de dag. Natuurlijk pakt iedereen de draad weer op en maken we ons straks weer druk over Weesper zaken, maar hier en nu even niet. Het college staat graag samen met u nog even stil bij de harde manier waarop de vrijheid van meningsuiting vorige week in het hart is getroffen.
We waren aanwezig bij een indrukwekkende bijeenkomst in Hilversum en luisterden naar toespraken van burgemeester Pieter Broertjes, Thomas Bruning (secretaris NVJ) en vertegenwoordigers van de ……. Onze manier om steun te betuigen aan de vele slachtoffers van dit excessieve geweld.

 

In dit verband vragen wij toch ook aandacht voor de manier waarop wij in Weesp met elkaar omgaan en vinden wij dit een moment om te benadrukken dat respectvolle wederzijdse omgangsvormen de rust en vrede in de samenleving positief beïnvloeden. Dat je alles mág zeggen in ons mooie, vrije land wil niet altijd betekenen dat je alles moet zeggen en elkaar onbeperkt onnodig moet willen kwetsen.

 

Wanneer wij deze ongeschreven afspraken samen kunnen bewaken, sluiten wij ons tot slot graag aan bij de woorden van Premier Marc Rutte: “Wij laten ons niet uit elkaar drijven!”.

 

Het college van burgemeester en wethouders

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken