HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht…

Het college belicht…

Dit item is verlopen op 22-04-2015.

We hebben het eerste lenteweekend achter de rug. De zon scheen volop en het leek wel alsof heel Weesp wakker werd en naar buiten kwam.

 

Wat mij vooral opviel, was de gezellige drukte in de binnenstad op zaterdag. Ook waren er dat weekend veel evenementen en activiteiten georganiseerd. Zo had ik de eer om mijn collega Peter Eijking te mogen vervangen tijdens het openingsconcert van het Chamber Music Festival dat plaatsvond in de pittoreske Van Houtenkerk. Door de mooie akoestiek in de kerk, gecombineerd met het intieme interieur, was het concert een echte belevenis.

 

Natuurlijk zijn er veel meer noemenswaardige evenementen en bijeenkomsten in Weesp. Deze worden georganiseerd door inspirerende mensen. Soms weten wij als Weespers niet eens wat er allemaal wordt georganiseerd en ik vind dan ook dat we daar nog meer promotie voor moeten maken met elkaar. Afgelopen week had ik bezoek van iemand uit de regio die zich bezighoudt met toerisme. Zij roemde Weesp om de vele inspirerende evenementen en activiteiten die hier door en voor Weespers worden georganiseerd. Daar is ons Weesp om bekend. Laten we dat vooral behouden en stimuleren.

 

Tenslotte wil ik u wijzen op twee belangrijke avonden deze maand. Op 16 maart houdt Prorail een informatieavond in de Grote Kerk om u te informeren over de plannen rondom de verbreding van de sporen bij het station. Op 18 maart vervolgens is het tweede buurtpanel gepland. Tijdens deze avond worden de bewoners van het Centrum en het buitengebied uitgenodigd om mee te denken over de leefbaarheid van hun woon- en werkomgeving. Ik nodig u van harte uit deze bijeenkomsten bij te wonen.

 

Astrid Heijstee-Bolt, wethouder
 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken