HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht…

Het college belicht…

Dit item is verlopen op 13-05-2015.

Vandaag, 1 april 2015, ligt het WeesperNieuws weer bij u ‘op de mat’. Ongetwijfeld weer volop gevuld met lokaal nieuws en veel wetenswaardigheden, zoals men dat noemt. Vandaag ook ben ik 1 jaar werkzaam in Weesp. Een boeiend jaar, vooral dankzij u de inwoners van de gemeente Weesp.
Immers door u leer ik de stad beter en beter kennen.

Natuurlijk heb je als bestuurder van een gemeente veel vergaderingen, gesprekken en zakelijke activiteiten en ontmoetingen. Dat is noodzakelijk voor een goed verloop van de dagelijkse dingen in de stad. Daarbij gaat er ook wel eens iets mis en daar wijst u mij en het gemeentebestuur dan ook terecht op. Het komt ook wel eens voor dat we het niet met elkaar eens zijn. Vooral bij gesprekken over handhavingszaken gebeurt dat.

Wat mij in dit eerste jaar vooral heeft getroffen, zijn de persoonlijke ontmoetingen en gesprekken.
Een bezoek aan iemand die zijn honderdste verjaardag viert en met wie ik een mooi gesprek heb over zijn leven en de dingen die hij nog allemaal doet en wil doen. Een zestig jarig huwelijk en de enthousiaste verhalen van het bruidspaar over hun leven in Weesp en hoe goed het hun kinderen en kleinkinderen gaat. Zomaar aangesproken worden op straat met een waarschuwing, of een vraag en gelukkig komt dat ook voor met een waarderende opmerking over iets dat de gemeente heeft gedaan.
Daarnaast heb ik, soms samen met één van de wethouders, ontmoetingen met vertegenwoordigers van bijvoorbeeld sportverenigingen en andere organisaties. Op deze manier maak ik meer en meer kennis met de stad en haar inwoners.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken