HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht…

Het college belicht…

Dit item is verlopen op 03-06-2015.

“Here comes the sun” juicht nu elk hele uur ons carillon. En de Beatles hebben gelijk, de zon straalt en doet wonderen met de natuur, het zijn de mooiste weken van het jaar.

Vorige week dinsdag - een zonnige lenteavond - hebben we weer het maandelijkse spreekuur gehouden. Het is een goed teken dat het druk bezocht werd en we hopen dat de loop erin blijft, dat veel Weespers met leuke ideeën komen of ons wijzen op zaken die wellicht beter afgehandeld kunnen worden.

Er wordt weer gebouwd! Vorige week donderdag - in de stralende zon - werd feestelijk de eerste paal geslagen voor Leeuwenveld 3. Het was een leuk idee van de ontwikkelaar en de bouwer om alle kopers (van de eerste fase) uit te nodigen en hen te laten zien waar precies hun woning komt te staan en wie hun buren worden. Met Kerstmis kunnen ze al bij elkaar op de koffie. Weesp is populair, er zijn veel kopers van buiten, maar er waren ook veel Weespers bij die hier naartoe willen verhuizen. Ook voor de volgende fase van dit bouwplan is zeer veel belangstelling. En ze hebben gelijk, het gaat een mooie wijk worden.

Nu is de muziekvereniging Jubal al enkele jaren ter ziele, maar haar geest leeft voort in de stichting Jubal die voor alle kinderen van groep 5 muzieklessen financiert waarin ze kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. Een prachtig project. Maandagmorgen - alweer stralend mooi weer - was het afsluitende concert. Ik vond het knap dat het de mensen van de Gooische Muziekschool lukte om met zo weinig lessen de kinderen toch al samen muziek te laten maken en het was bijzonder om te zien met hoeveel plezier en overgave de kinderen optraden. Hopelijk hebben vele kinderen de smaak te pakken gekregen, want: “To play an instrument is a joy forever”. Overigens wordt het wel tijd voor een flinke regenbui.

Peter Eijking, wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken