HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht….

Het college belicht….

Dit item is verlopen op 21-10-2015.

De zomer is weer voorbij. Alle festiviteiten deze zomer waren een groot succes. Ook in het najaar is er weer genoeg te doen in Weesp! Cultureel, maar ook op economisch gebied is er veel gaande.

Zo ben ik pas geleden op een bedrijfsbezoek geweest bij Altacel, een prachtig bedrijf op industrieterrein Noord. Wist u dat zij samen met de Universiteit van Valencia een innovatief concept bedenken om restafval te hergebruiken? Ik zeg: wereldnieuws als dit lukt. Zomaar bij ons in Weesp!

En er zijn veel meer bedrijven in Weesp die zeer innovatief bezig zijn. Hier mogen, nee moeten, wij heel trots op zijn als gemeente Weesp. Ook dit is citymarketing!

Ik wil dan ook heel graag op korte termijn met een aantal ondernemers om de tafel zitten en bespreken wat het economisch profiel van Weesp nu eigenlijk is. Weesp is veel meer dan een mooie stad aan de Vecht, waar toeristen graag naar toegaan. Ik wil deze gesprekken voeren, niet om een dik beleidsstuk te schrijven, maar om heel concreet af te spreken wat gedaan moet worden om de economie verder te versterken. Dit is ook heel goed voor de werkgelegenheid in Weesp. Zo kunnen wij proberen mensen aan het werk te houden en te helpen. Ook in de regio liggen op dit vlak kansen en mogelijkheden.

Ondernemers zijn, zoals gezegd, zeer innovatief bezig. Ze werken keihard, zijn gemotiveerd en denken hierbij niet alleen aan het eigen bedrijf maar ook aan de samenleving van Weesp. Ik heb er zo’n zin in om hieraan een bijdrage te leveren!

Herman Tuning, Wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken