HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het College belicht

Het College belicht

Dit item is verlopen op 23-12-2015.

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.                     

Dag van de Mantelzorg

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte.

We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en nauwelijks contact hebben met andere mantelzorgers. Op deze 10e november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

In Weesp waren we in de Theetuin. Daar werd door Versa Welzijn in samenwerking met de gemeente Weesp en scholieren van het Casparus College een High Tea georganiseerd. Het was een mooie bijeenkomst. Het fascineert mij om te zien hoe mensen die veel voor anderen doen, dit vaak de gewoonste zaak van de wereld vinden.

Bent of kent u een mantelzorger?

Wanneer de gemeente weet dat u mantelzorg verleent, dan kunnen wij u benaderen met de vraag welke ondersteuning รบ nodig hebt om de zorg vol te houden of te verlichten. U komt dan misschien ook in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. U kunt zich tot 22 november a.s. aanmelden bij Versa Welzijn, Papelaan 99 in Weesp. Kom langs tijdens de inloopspreekuren van Versa Welzijn op dinsdag tussen 13.30 en 15.30 uur.

U kunt ook bellen naar mevrouw Freni (06) 139 657 69 van maandag tot en met donderdag tussen 9.30 en 12.30 uur of mailen naar rfreni@versawelzijn.nl

Herman Tuning,

Wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken