HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht…

Het college belicht…

Dit item is verlopen op 30-12-2015.

11 November was de naamdag van St. Maarten. Voor mij is hij de eerste mantelzorger in de geschiedenis. Volgens de legende schonk hij de helft van zijn soldatenmantel aan een bibberende bedelaar. Kinderen gaan op zijn naamdag zingend langs de huizen; zij spelen voor bedelaar en de volwassenen voor St. Maarten.

Afgelopen zaterdag hebben we Sinterklaas ingehaald. Het was een prachtig feest in de Kom. En de Sint kreeg een warm welkom op het stadhuis. Opvallend hoeveel jonge gezinnen per trein aankwamen om de intocht mee te maken: het is echt een regionale happening. Het leek  nog drukker dan het Sluis- en Bruggenfeest.

Je hoort wel eens mensen rare praatjes verkondigen dat Sinterklaas niet zou bestaan, maar als je  de aankomst van de Sint in de Kom van Weesp hebt meegemaakt, dan weet je wel beter: dit is geen fabeltje. Daarom  hulde aan de WDO!

Maar voor de gemeente is er geen St. Maarten. Wij moeten een beroep doen op onze eigen burgers om mantelzorg te verlenen. Gelukkig gebeurt dat, en niet omdat de gemeente dat vraagt of de bezuinigingen vanuit Den Haag dat voorschrijven. Wel omdat het op je pad komt en je je familie niet in de steek laat; of omdat je gewoon van iemand houdt of iets voor iemand wilt betekenen. Natuurlijk wil de gemeente haar waardering voor mantelzorgers laten blijken, hen ondersteunen en adviseren. We doen dit in de vorm  van een cadeaubon. Meldt u aan alstublieft, mantelzorg mag zichtbaar zijn.

De gemeente kan ook niet voor Sinterklaas spelen. Om de begroting sluitend te krijgen, moest er flink bezuinigd worden. Maar voor de belangrijkste doelstelling van onze coalitie hebben we niets ingeleverd: “we laten niemand buiten de boot vallen, iedereen krijgt de zorg die hij/zij nodig heeft“.

Peter Eijking, wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken