HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Het college belicht....

Het college belicht....

Dit item is verlopen op 23-03-2016.

Als college zijn wij op heel veel verschillende manieren bezig om te bereiken dat de inwoners zich betrokken voelen bij elkaar en bij de buurt. Zo komen er tijdens de buurtpanels soms vragen om bijvoorbeeld een prullenbak te mogen adopteren. Het is maar een klein voorbeeld en het is misschien niet altijd snel geregeld, maar het is wel iets waardoor mensen zich betrokken voelen bij de openbare ruimte en tot elkaar, iets dat wij graag willen faciliteren.

Een ander voorbeeld komt van Oversingel. In Oversingel kunnen senioren nu hun eigen appartement huren. Comfortabel, veilig en met gezelschap in de buurt. Vivium noemt dit Zorgeloos Wonen, en zorgt ervoor dat dit ook voor mensen met alleen een AOW betaalbaar is.

Oversingel staat niet stil, zij ontwikkelen zich naar “een huis van de Buurt”. Bewoners en buren worden actief betrokken bij de ontwikkelingen binnen Oversingel. Het wordt meer een huis van de wijk. Ook de buren hebben desgewenst de mogelijkheid gebruik te maken van allerlei voorzieningen binnen Oversingel, zoals een recreatieruimte, biljart, pedicure, huiswinkel en kapsalon en nog veel meer. De omwonenden van Oversingel zijn van harte welkom bij allerlei creatieve en culturele activiteiten, zoals concerten.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Oversingel te bieden heeft? Dan raad ik u aan een bezoekje aan de Open dag die wordt gehouden op zaterdag 19 maart van 11.00 tot 14.00 uur.

In ieder geval is dit weer een voorbeeld van hoe wij ons ook als gemeente willen opstellen, met open deuren voor de inwoners en de ondernemers en kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Herman Tuning, wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken