HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Museum Weesp ontvangt bijzondere verzameling van Van Houten

Museum Weesp ontvangt bijzondere verzameling van Van Houten

Dit item is verlopen op 09-09-2015.

Op woensdag 22 juli jl. heeft Museum Weesp een bijzondere schenking ontvangen. Mevrouw Femke Fraterman-Van Houten heeft haar complete Van Houtenverzameling overgedragen aan het museum. De verschillende reclameprenten, kopjes en cacaoblikken vormen een prachtige aanvulling op de bestaande collectie van het beroemde cacaomerk.

Naamgenoot van Van Houten


Femke Fraterman- Van Houten is  een verre nazaat van  C.J. van Houten in de ‘Friese tak’ van de familie.  Een paar jaar geleden bezocht zij het museum en vertelde dat zij alles van cacaofabrikant Van Houten verzamelt. Eén van mueusmmedewerkers vroeg  haar of ze bezwaar tegen zou hebben de te zijner tijd de verzameling over te dragen aan het museum. Femke was eerst van plan het museum in haar testament op te nemen, maar ze bedacht zich.Zeer erkentelijk


Het Museum Weesp is mevrouw Fraterman-Van Houten zeer erkentelijk voor deze schenking. Museum Weesp beschikt al over veel reclamemateriaal, foto’s en bewaarblikken van Van Houten, maar aanvullingen op de collectie zijn altijd welkom.

Nieuwe opstelling  


In het najaar van 2015 zal Museum Weesp naar verwachting starten met een grootschalige herinrichting. De geschiedenis van Van Houten Cacao en de bijbehorende collectie krijgen  een prominente plaats in de nieuwe museumopstelling, waarin zeker ook de verzameling van Femke een plaats zal krijgen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken